Lojistik
Giriş Tarihi : 06-11-2020 19:25   Güncelleme : 06-11-2020 19:25

Mars güneşe yatırım yaptı

Hayata geçirdiği birçok yenilikle adından sıkça söz ettiren Mars Logistics, yaklaşık 1 milyon dolar yatırım ile Hadımköy Lojistik Merkezi’nin 12 bin 98 metrekarelik çatı alanı güneş panelleri ile kaplayacak.

Mars güneşe yatırım yaptı

Mars Logistics, Hadımköy Lojistik Merkezi’nde 4 bin 914 adet fotovoltaik güneş paneli kullanılacak. Çatı üstü güneş enerji santralinin kurulu gücü ise 2 MW olacak ve yıl boyunca 2,5 MWh/yıl elektrik üretebilecek. Proje ile üretilecek elektrik enerjisinin tesis genelinde kullanılması planlanıyor.

ÇEVRECİ YAKLAŞIM

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Mars Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Garip Sahillioğlu, “Hadımköy Lojistik Merkezi Çatı Üstü Güneş Enerji Santrali, Hadımköy Lojistik Merkezi’nin inşaatından itibaren gündemde olan ve 2019 yılı itibariyle stratejik eylemlerimize dahil ederek hayata geçirdiğimiz, aynı zamanda küresel sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden de birden çok amaca hizmete edecek tesis, küresel kalkınma hedefleri, sürdürülebilirlik projelerimiz ve yaşam döngüsü bakış açımızla şekillendi. Projeyi, yenilenebilir enerjinin genel avantajlarının yanı sıra, çevreyi fosil enerji teknolojilerine göre çok daha az etkileyen temiz enerji kaynağı olması, sonsuz enerji kaynağı üretmesi, sera etkisi ve küresel ısınmaya pozitif etkileri nedeniyle tercih ettik. Proje kapsamında üretilecek elektriğin karşılığı olarak yıllık 1.133,63 ton karbondioksit kurtarılacak ve yıllık 94 bin 469 adet, 25 yıl sonunda ise 2 milyon 361 bin 725 adet ağaca karşılık emisyon azaltımı olacak” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA

Hayata geçirecekleri proje ile Birleşmiş Milletlerin belirlemiş olduğu 17 hedeften oluşan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan toplam 7 amaca hizmet etmiş olacaklarını belirten Garip Sahillioğlu, şöyle devam etti: “ Erişilebilir ve Temiz Enerji ile İklim Eylemleri amaçları ve dolaylı olarak ise İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme, Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı, Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları, Sorumlu Üretim ve Tüketim ve İşbirliklerini Geliştirme amaçları ile birlikte toplam 7 amaca hizmet etmiş olacağız. Kaynakları sürdürülebilir kullanarak ekolojik dengeyi korumak ve karbon emisyonlarının azaltılması için faaliyetlerinde en uygun teknoloji ve süreçleri kullanmak Mars Logistics’in uyguladığı çevre politikalarındandır. Yaptığımız sosyal sorumluluk projemizle atık yağların geri kazanılmasıyla milyonlarca litre temiz suyun kirlenmesini önledik. Hadımköy Lojistik Merkezi’nde yağmur suyu toplama projemiz sayesinde yağmur sularının ayrı toplanmasını sağlayarak çevresel peyzaj başta olmak üzere kampüsün çeşitli su ihtiyacı buradan karşılıyoruz.”