Lojistik
Giriş Tarihi : 25-11-2020 17:19   Güncelleme : 25-11-2020 17:19

Lojistik depoları dolu

Korona Virüs vakalarındaki artış nedeniyle Almanya’da işletmeler, ihtiyaçlarını erken temin etmeye yöneldi. Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, “Firmaların stok yapma eğilimi arttı. Depolardaki doluluk oranları yüzde 80’e ulaştı” dedi.

Lojistik depoları dolu

Avrupa’da karantina önlemleri tekrar tartışılmaya başlandı. Türkiye’nin en büyük ihracat pazarı Almanya’da firmaların stok eğilimine girdiğini ifade eden Savaş Çelikel, olası karantina uygulamaları öncesinde lojistik firmalarının iş yükünün arttığını söyledi.

REKABET AVANTAJI

Salgın başında hızla alınan önlemlerin tedarik zincirinde aksamalara yol açtığını belirten Çelikel, “Bu süreçte fabrikalar üretimi durdu, stoklar azaldığı için raflar boşaldı. Dolayısıyla özellikle yurt dışından getirilen ürün ve hammaddelerin temininde zorluk yaşamak istemeyenler, stoklarını güçlü tutarak muhtemel karantina uygulamaları öncesi hazırlık yapıyor” dedi.

TÜRKLERE ÖNCELİK

Depo ihtiyacının öne çıktığına dikkati çeken Çelikel, Almanya’daki depolarda doluluk oranlarının yüzde 80’e ulaştığını bildirdi.  Çelikel, Mannheim ve Krefeld’deki depoları ve ülkenin farklı noktalarındaki diğer anlaşmalı depolarında Türk ihracatçılarına öncelik tanıdıklarını ifade etti. “Böylece Almanya gibi 1,1 trilyon Euro’luk önemli bir pazarda ihracatçılarımıza rekabet avantajı sağlıyoruz” diyen Çelikel, gıda, tekstil, otomotiv ve kimyasal madde ürünlerini teslimata kadar güvenli ve hijyen kurallarına uygun şekilde depoladıklarını kaydetti.