Lojistik
Giriş Tarihi : 25-11-2020 17:56   Güncelleme : 25-11-2020 17:56

Mars’tan bir ilk

Lojistik yatırımları ile adından söz ettiren Mars Logistics, Hadımköy Lojistik Merkezi'nde Muratbey Gümrüğü'ne bağlı yanıcı antrepo merkezini hizmete aldı. Şirket, söz konusu merkez ile kozmetik, kimya ve ilaç sektöründe müşterilerine hizmet verecek.

Mars’tan bir ilk

Mars Logistics, Gümrük Yönetmeliği’ne göre EK62 kapsamında olan, yapısında kimyasal özelliklerinin yanı sıra, insanlara ve çevreye zarar verme potansiyeli bulunan tehlikeli maddelerin depolanması için harekete geçti. Teknolojik imkânları da kullanan Şirket, özel yangın ve korunma düzeneği kurulan yeni merkezini hizmete aldı.

SEKTÖRE HIZ KAZANDIRDI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Mars Logistics Tedarik Zinciri Genel Müdürü Mithat Sahillioğlu, tehlikeli madde depolama işleminin oldukça hassas ve titizlik gerektiren bir hizmet olduğunu ifade etti. Sahillioğlu, “Antrepomuzu faaliyete geçirmemizdeki en büyük sebep, müşterilerimize zaman kazandırmaktır. ADR kapsamında yüklerin yer aldığı ithalat araçları öncelikle Yanıcı Antrepolara gidip, yükleri boşaltıyor. Sonra antrepomuza gelip normal yükleri indiriyordu. Bu işlemler büyük bir zaman kaybına neden oluyordu. Ayrıca yüklerin araçtan indirilip tekrar yüklenmesi sebebiyle hasar ve kayıp riski oluşabiliyordu. Bütün bu sorunların önüne geçmek için Hadımköy Lojistik Merkezine entegre ettiğimiz tesisimiz sayesinde müşterilerimiz yüklerini daha hızlı bir şekilde boşaltabilecek” dedi.