Lojistik
Giriş Tarihi : 12-12-2020 23:00   Güncelleme : 12-12-2020 23:00

Yöneticiler kayıp Müge Anlı’ya gidelim

Türkiye’den yükledikleri ihracat yüklerini Kafkaslar’a ulaştırmak isteyen Türk plakalı TIR’lar, Rusya’nın Vladikavgaz Sınır Kapısı’nda perişan oldu. UND Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Özer, “STK yöneticilerimiz başta olmak üzere Ulaştırma Bakanı ve yetkilileri de kayboldu” dedi.

Yöneticiler kayıp Müge Anlı’ya gidelim

Türk nakliyecisi hem Gürcistan’dan Rusya’ya giriş hem de Rusya’dan Gürcistan’a girişte büyük sıkıntı yaşıyor. Korona Virüs ile ciddi ekonomik kayıplar yaşayan Türk nakliyecileri, yurtdışında keyfi bekletilmeleri ile zaman kaybı da yaşamaya başladı.

NAKLİYECİ PERİŞAN

Türkiye'den Kafkaslar’a taşımacılık yapan UND Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Özer, sınırdaki TIR kuyruklarının kilometreleri bulduğunu açıkladı. Şoförlerin günlerce yol kenarlarında mağdur olduğunu dile getiren Özer, “Kilometrelerce araç sırası var. Sıra hiçbir şekilde adil ilerlemiyor. Bölgedeki yetkililer Ermeni, Rus ve Gürcü nakliyecilere ayrımcılık yapıyor. Oradaki haksız geçişler nedeniyle bizim Türk plakalı araçlarımız olduğu yerde duruyor. Türk Nakliye sektörünün yaşadığı eşitsizlikleri çözecek yöneticiler kayıp. STK yöneticilerimiz başta olmak üzere bizi hep görmezden gelen Ulaştırma Bakanı ve yetkilileri bir türlü bulamıyoruz. Onları bulmak için Müge Anlı’ya müracaat edelim? Ülkemize döviz getiren TIR’larımızın ve şoförlerimizin ne günahı var? Şoförler bekletilmekten, biz firma sahipleri de sahipsizlikten perişan olduk” ifadesini kullandı.