Lojistik
Giriş Tarihi : 02-01-2021 18:27   Güncelleme : 02-01-2021 18:27

DSV ile Horoz birleşti

Yurtiçi taşımacılığında iş birliğine imza atan DSV Türkiye ve Horoz Lojistik, uzun süreli bir anlaşmayla mikro ihracat tarafında da güçlerini birleştirme kararı aldı. Söz konusu güç birliği ile başlangıçta Avrupa olmak üzere tüm hedef pazarlarda mikro ve e-ihracatın önünün açılması ve ihracatçılara rekabet avantajı sağlanması amaçlandı.

DSV ile Horoz birleşti

DSV Türkiye ile Horoz Lojistik’in anlaşması; Türkiye’deki üreticiler için, ürünlerini ister geleneksel ticaret isterlerse e-ticaret kanalıyla satmış olsunlar, önce Avrupa sonra da diğer coğrafyalarda vergileri ödenmiş bir şekilde tüketicinin evine kadar uzanan tüm lojistik süreçlerini kapsıyor.

KOBİ’YE BÜYÜK AVANTAJ

Konuya ilişkin açıklama yapan DSV Türkiye Genel Müdürü Ozan Önder, “Hem hava hem de kara taşımacılığında küresel çapta sahip olduğumuz Hızlı Kargo Yetki Belgesi ve ETGB Operatör Yetkisi ile ülkemizdeki KOBİ’lere ve e-ticaret firmalarına operasyonel desteği artırmayı hedefliyoruz” dedi. B2C yapılan satışlarda firmaların ürünü satın alan kişinin ülkesindeki gümrükleme vergi muafiyetlerinden de faydalanılabileceğine dikkat çeken Önder, ETGB aracılığıyla yapılan mikro ihracat işlemleri sonrasında KDV iadesi de mümkün kılınacağını söyledi.

MALİYETLER SIFIRLANACAK

Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz ise “Bu anlaşma ile 30 kilogram üzeri ağır ve hacimli ürünler yurt dışındaki nihai kullanıcılara direk ulaştırılabilecek. Hizmet, 0 - 300 kilogram arası ve mal değeri 15 bin Euro’ya kadar olan tüm ürünleri kapsıyor. Farkımız ise, şu an hiç kimsenin yapmadığı 30 kilogramdan 300 kilograma kadar ürünleri de tam sigorta kapsamında Türkiye’deki depodan yurt dışındaki tüketiciye ulaştırıyor olmak. Böylece mobilya, otomotiv yan sanayi, inşaat malzemeleri ve dayanıklı gıda ürünleri gibi sektörlerin de e-ihracat pazarında büyümesine katkı sağlayabileceğiz. Bu hizmet aynı zamanda Türkiye’den yurt dışına küçük miktarlarda satış yapan firmaların B2B teslimatlarını da kapsayacak” diye konuştu.