Lojistik
Giriş Tarihi : 16-01-2021 20:06   Güncelleme : 16-01-2021 20:06

Tüpçüydü kargocu oldu

Aygaz, kurumiçi girişimcilik ve inovasyon faaliyetleri kapsamında Aykargo’yla kargo sektöründe adım attı. Aykargo, Aygaz’ın 81 ilde bulunan dağıtım ağıyla hizmet verecek. Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu “Kargo sektörüne yeni ve güçlü bir soluk getireceğiz” dedi.

Tüpçüydü kargocu oldu

Koç Topluluğu şirketlerinden Aygaz, Aykargo adıylada kargo sektörüne adım attı. Aygaz ve McKinsey & Company arasında Ortaklık Çerçeve Sözleşmesi imzalandı. İmza törenine Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu, Aygaz Genel Müdürü Gökhan Tezel, Aykargo Genel Müdürü Özgün Şahin, McKinsey & Company Ortaları Bengi Korkmaz ve Can Kendi katıldı.

60 YILDA HER EVE GİRDİ

Aykargo, ilk 5 yılda toplam 75 milyon Dolar yatırım yapacak. Şirket hisselerinin yüzde 80’i Aygaz’ın, yüzde 20’si ise McKinsey & Company şirketinin. Aygaz ve McKinsey & Company ortaklığıyla faaliyet gösterecek Aykargo ile ilgili konuşan Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu, şunları söyledi: “Aygaz, Türkiye’nin dört bir yanına uzanan geniş bayi ağıyla 60 yıldır her gün binlerce konut ve işyerinin kapısını çalıyor. Verdiği kaliteli ve güvenli hizmetin en somut ve gurur verici kanıtının ise halkımızın kurulduğu ilk günden itibaren sektör liderliğini markamıza teslim etmesi olduğunu söyleyebilirim. İşte Aygaz’ın bu köklü deneyimi ve 81 ile yayılan güçlü lojistik altyapısı ile temelleri atılan Aykargo’nun kargo sektörüne yeni ve güçlü bir soluk getireceğine inancım tamdır.”

FARKLI HİZMET VERECEK

McKinsey & Company şirket ortağı Bengi Korkmaz ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Aygaz ile yapılan iş birliğini değerlendirdi. Korkmaz, “Aygaz ile gerçekleştirdiğimiz stratejik iş birliği ile büyümekte olan kargo dağıtım sektöründe farklılık yaratacak ve tüketicileri merkeze koyacak hizmetler verme amacındayız. İnovasyon faaliyetlerimiz kapsamında projelendirdiğimiz işlere liderlik ediyoruz. Aykargo gibi kargo sektörüne kazandırılan bu girişimi hayata geçirmekten son derece gururluyuz. Aykargo’nun güçlü lojistik altyapısı ile müşteri memnuniyetini bu alanda en üst seviyeye çıkaracağımıza inanıyorum” ifadesini kullandı.