Lojistik
Giriş Tarihi : 18-01-2021 23:40   Güncelleme : 18-01-2021 23:40

Kapasite yüzde 50 arttı

Korona Virüs sürecinde önemi daha da artan lojistik ve yazılım sektörleri, artık daha fazla iç içe geçti. Siber Yazılım CEO’su Kenan Çelik, lojistikte yazılım payının yüzde 50’lere çıktığını açıkladı. Çelik, “Bu dönemde dijital alt yapısı yeterli olmayan firmalar operasyonlarını yönetmekte zorlanıyor” dedi.

Kapasite yüzde 50 arttı

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın sürecinde önemi daha iyi anlaşılan lojistik sektöründe, dijitalleşme hız kazandı. Çok sayıda şirket dijital alt yapısını güçlendirmek için harekete geçti. Dijital alt yapısı güçlü olan şirketler, operasyonlarını aksatmadan yönetti. Alt yapısı yeterli olmayan firmaların ise operasyonlarını yönetmekte zorlandığı gözlendi.

TEK ELDEN KONTROL

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Kenan Çelik, “Artık lojistikte operasyonların yüzde 50’sini yazılımlar yönetiyor. Tek bir ekrandan taşıma talebinden depolamaya, araçların konum, yakıt, yük bilgilerinden teslimata kadar lojistiğe dair tüm operasyonlar görüntülenebiliyor. Sürücüye görev atanabiliyor. Yazılımlar, lojistik sektöründe siparişin alınıp sürecinin yönetilmesi, kamu kurum ve kuruluşlarına beyanlarının yapılması, siparişe ait finansal işlerin tamamlanması noktasında etkin rol oynuyor. Bu aşamalar sayesinde kontrollü iş yapabilme, verimli iş ortamı sağlayabilme imkânı doğuyor. Operasyonel ve finansal işlemler tek bir havuzda yönetilebildiği için yapılan işlerin sonuçlarını görebilmek, yorumlayabilmek mümkün oluyor. Böylece fayda- maliyet analizi de kolaylaşıyor” ifadesini kullandı.