Lojistik
Giriş Tarihi : 30-01-2021 23:12   Güncelleme : 30-01-2021 23:12

Ruslardan kazandık

Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna’ya ihracatı salgına rağmen yüzde 3 arttı. 2020 yılında Türkiye’den 5,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Mark Multimodal Genel Müdürü Onur Güvenler, “Firmalarımızı multimodal taşımacılığın avantajlarıyla Rusya ve Ukrayna’ya ulaştırarak ihracatın artışına katkı sağlıyoruz” dedi.

Ruslardan kazandık

Korona Virüs sürecinde ihracattaki kaybı telafi etmeye çalışan üretici firmalar, Karadeniz’deki komşu ülkelere yöneldi. TÜİK verilerine göre 2020 yılında Rusya ve Ukrayna’ya ihracat bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3 yükseldi.

3 KATINA ÇAKACAK

Lojistik firmalarından Mark Multimodal, Rusya ve Ukrayna ile Türkiye arasında karşılıklı taşımalar gerçekleştiriyor. TÜİK verilerini değerlendiren Şirket Genel Müdürü Onur Güvenler, ülkemizden Rusya’ya 4 milyar 28 milyon dolar, Ukrayna’ya ise 1 milyar 870 milyon dolarlık ihracat yapıldığını açıkladı. 2019 yılında Rusya’ya 244 milyar, Ukrayna’ya ise 51 milyar dolar ithalat yaptığını hatırlatan Güvenler, “Türkiye’nin bu iki ülkeye ihracatını çok rahat 3 katına yani 15 milyar dolar düzeyine çıkarabiliriz. Ukrayna ile Türkiye arasında imza aşamasına kadar gelen Serbest Ticaret Anlaşması da bu hedefe ulaşmayı daha kolay hale getirecektir” dedi.

BEKLEME DERDİ YOK

Konuya ilişkin açıklama yapan Onur Güvenler, şöyle devam etti: “Multimodal taşımacılık altyapımız sayesinde Türkiye ile Rusya, Ukrayna, Belarus ve Moldova arasında deniz yolu operatörlerine göre daha hızlı, kara yolu servis sağlayıcılarına göre ise daha ekonomik çözümler sunuyoruz. Rusya ve Ukrayna bölgesine ihracat yapan firmalarımızı multimodal taşımacılığın avantajlarından yararlandırıyoruz. Grup şirketlerimizle birlikte Türkiye’nin en geniş ekipman filosuna sahibiz ve ülke ekonomimize katkı sunmaya devam edeceğiz.”