Lojistik
Giriş Tarihi : 15-02-2021 18:23   Güncelleme : 15-02-2021 18:23

Soğuk zincire yatırım

Denizcilik ve lojistik alanlarında faaliyet gösteren DFDS, HSF Logistics Group'u satın aldı. Şirketinin, bu satın almadaki amacının soğuk zincir faaliyetlerinde Kuzey Avrupa da büyümek olduğu ifade edildi. HSF Logistics Group'un bin 800 çalışanı bulunuyor.

Soğuk zincire yatırım

Lojistik firmalarından DFDS, imzaladığı yeni anlaşma ile HSF Logistics Group'un yüzde 100'ünü satın aldığını duyurdu. Şirket, sıcaklık denetimli tedarik zincirleri işleten et üreticileri ve diğer gıda üreticileri için Avrupa'nın önde gelen soğuk zincir lojistiği sağlayıcılarından biri konumunda.

HİZMET ALANI GENİŞ

DFDS CEO'su Torben Carlsen, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “HSF Logistics Group'un şirketimiz bünyesine katılması heyecan verici bir gelişmedir. Bu sayede müşteri tabanımız, çok çeşitli gıda üreticilerini içerecek şekilde genişleyecek. Aynı zamanda yeni büyüme fırsatları yaratan bu alım, feribot seferi ağımızın yük hacmini artırıyor. Şirketimizin soğuk zincir lojistiği dahil olmak üzere seçili sektörlere genişletilmesini içeren DFDS Win23 stratejisiyle uyumlu bir hamle olarak görülüyor. Alımın ardından, DFDS'in lojistik departmanının hasılatı 8 milyar Danimarka kronu olurken, bunun yaklaşık olarak yarısı soğuk zincir lojistiği tarafından sağlanacaktır.”