Lojistik
Giriş Tarihi : 19-02-2021 21:00   Güncelleme : 19-02-2021 21:00

Senedi Özer tahsil etti

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, Türk nakliyecisinin sorunlarına çözüm üretiyor. Abdullah Özer’in Ulaşım Gazetesi’de “Senedi kim tahsil edecek?” başlığı ile gündeme getirdiği soruna Türkiye Cumhuriyeti devleti duyarsız kalmadı. Türkiye-Azerbaycan Transit Kota ve Ücretleri çözüme kavuşacak.

Senedi Özer tahsil etti

Türkiye-Azerbaycan Karma Ekonomik Komisyon (KEK) çalışmaları Ankara’da yapıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Azerbaycan Başbakanı Ali Esedov, Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov ve iş dünyasının temsilcileri katıldı. Toplantıda Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da hazır bulundu.

ÇÖZÜM YOLLARI ARANDI

UND Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer’in, “Lojistik sektöründe taşıma ile ilgili gerek yurt içinde gerekse yurt dışında sorunlar yaşıyoruz. Yaşadığımız sorunları ilgili mercilere ulaştırmaya çalışıyoruz. Biz çözüm beklerken, hiçbir sorunumuz çözüme kavuşmadı” diye yaptığı feryada devletin üst düzeyinden karşılık geldi. Sektörün yaşadığı sorunlar ilk Türkiye-Azerbaycan toplantısında ela alınarak çözüm arandı. Türkiye’nin 2023 ve 2035 yılına yönelik ihracat ve kalkınma hedeflerinin parçası olan Hazar Koridoru’nun kilit ülkesi Azerbaycan üzerinden transit olarak gerçekleştirilen karayolu yük taşımalarına uygulanan kısıtlamaların yarattığı engellerin Türkiye-Azerbaycan karşılıklı ticaretinin gelişimine verdiği zararlar masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın başkanlığında yapılan Yuvarlak Masa Toplantısında, Azerbaycan üzeri transit geçişte Türk taşımacıların karşılaştığı ciddi sıkıntılar, Azerbaycan Başbakanı Ali Esedov ve Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov’e aktarıldı.

SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Azerbaycan’da Türk taşımacılara uygulanan ikili/transit geçiş belgesi kota kısıtlamaları ve vergilerden kaynaklanan yüksek güzergâh maliyetleri en büyük sorun olarak görünüyor. Hazar geçişlerinde Ro-Ro taşımalarından düzensizlik yaşanıyor. Kapasite ve yüksek fiyat sorunları Hazar Denizi’nin ve Türkiye’nin Azerbaycan ile birlikte dâhil bulunduğu Orta Koridor güzergâhının ticaret erbabı ve taşımacılar tarafından tercih edilmesini ve dolayısıyla gelişimini engelledi. Toplantıda özellikle, salgın sonrası bölgeye yönelik ticaretimizdeki artışın mevcut kota sistemiyle sürdürülebilir olmayacağı vurgulandı.  Azerbaycan ile karayolu taşımacılığı alanındaki ilişkilerin nihai hedefinin transit taşımalarda tam serbestleşme olduğuna vurgu yapıldı. Toplantıda Azerbaycan heyeti ise Türkiye’ye bu konuda destek olacaklarının sözünü verdi.