Lojistik
Giriş Tarihi : 26-02-2021 16:50   Güncelleme : 26-02-2021 16:50

Lojistiğin bakışı gelişti

Online işlemler ve e-ticaret sektörü büyüdü. Tüketicilerin satın alma davranışları da değişime uğradı. Dijital müşteri tabanındaki yoğunluk her sektör gibi lojistiği de etkisini altına alarak güçlü bir e-lojistik perspektifi oluşturdu.

Lojistiğin bakışı gelişti

Korona virüs, tüketicilerin satın alma tercihlerini değişti. Hızlı teslimat, 7/24 satın alma olanağı, kapıya teslim, temassız ödeme ve miktar olarak düşük ancak frekans olarak yüksek satın alma avantajları e-ticaret sektörünü geliştirdi. E-ticarette kendini gösteren büyümeye paralel olarak, lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmaların dijital iş modellerine entegrasyonu da hızlandı.

DOĞRUDAN BÜYÜME

Dinçer Lojistik’in sahibi Mustafa Dinçer, “E-lojistik sahasında doğru stratejiler kurmak yerel ve küresel sahada elimizi güçlendirdi. Robotik depolama, IoT ve diğer teknolojik yatırımlarımız kesintisiz devam ederken, sektöre yön verme özelliğimizi de koruyoruz. E-ticaretin genel ticaret içindeki hacmi, 2019'da 105,9 milyar TL'de 8,5 milyar TL, 2020'de ise 104,1 milyar TL'de 18,7 milyar TL olarak ölçümlendi. 2019'un ilk 6 ayında bu oran yüzde 8,4 iken, 2020'nin ilk ayında yüzde 14,2’lik bir pay oluştu. Bizde otomasyona dayanan gelişmiş sorter sistemimizi, filomuzu, efektif rota ve yük planlama alt yapımızı, siparişlerin dijital olarak takibini sağlayan yazılımlarımızı da derinleştirdik. İleri teknolojik altyapısı sayesinde online alışveriş hizmetleri sunan iş birlikçi firmalarla entegrasyon avantajını da kullandık. Rekabet sahasında güç yaratan parametreleri son derece iyi analiz edip, sektörün nabzını sektör adına tuttuk” dedi.