Lojistik
Giriş Tarihi : 26-02-2021 23:28   Güncelleme : 26-02-2021 23:28

Büyük iş yaptı

Korona virüs önlemleri kapsamında sınır geçişlerinde uygulanan kısıtlamalar ve TIR kuyrukları, 2020 yılında dış ticaret şirketlerini taşımacılıkta minivan araçlara yöneltti. Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, minivan seferlerinin yüzde 80 arttığını söyledi.

Büyük iş yaptı

Tün dünyayı etkisi altına alan salgın, taşımacılıkta değişikliklere yol açtı. Kısıtlamalar nedeniyle sınır kapılarında TIR kuyruklarını, hava trafiğinde ise düzensizlikler yaşandı. Ticarette azalan siparişlerin zamanında teslim edilebilmesi büyük önem taşıyor. İhracatçı ve ithalatçılar bu engelleri minivan taşımacılık ile aştı.

CAN SİMİDİ OLDU

Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, “Dış ticaret firmaları 1.300 kiloya kadar acil yükleri için minivan taşımacılığa yöneldi. Bu taşımacılık, pazar kaybının önüne geçilmesi açısından ihracatçımız için de adeta bir can simidi haline geldi. Bu küçük araçlar ihracatta büyük iş çıkardı. Özellikle aciliyet arz eden parça yükleri olan firmalarımız bu hizmeti daha fazla tercih ediyor. Minivan servislerimize talep geçtiğimiz yıl yüzde 80 arttı. Minivan ile taşıma süresi Türkiye’ye en yakın Avrupa ülkelerine 24 saate kadar düşebiliyor. Almanya, Hollanda, Belçika, İtalya, İspanya ve Polonya başta olmak üzere bütün Avrupa’ya 48-72 saat içerisinde kapıdan kapıya teslimat yapabiliyoruz” dedi.