Lojistik
Giriş Tarihi : 27-02-2021 00:35   Güncelleme : 27-02-2021 00:35

Mars %10 büyüdü

Lojistik için lokomotif sektörlerden biri olan otomotiv yedek parça taşımacılığı, Korona Virüs salgını dolayısıyla yavaşladı. Dış ticaret yavaşlamasından olumsuz etkilense de, Mars Logistics Mayıs ayının ortasından itibaren eski hacmine kavuştu.

Mars %10 büyüdü

Salgın sebebiyle otomotiv firmaları, yurt içi ve yurt dışı üretimlerini durdurdu. Fabrikalar tekrar açıldıktan sonra hem salgın öncesi alınan siparişler hem de yeni siparişlerin oluşmasından dolayı piyasada bir talep patlaması yaşandı. 2019 ile 2020 yılını kıyaslayan Mars Logistics Genel Müdür Yardımcısı Abdülkadir Yanık, salgın sonrası döneme bakıldığında, 2020 yılının önceki yıla kıyasla daha iyi geçtiğini ve hedeflerine ulaştıklarını açıkladı.

HEP SÖZÜNÜN ARKASINDA

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Mars Logistics Genel Müdür Yardımcısı Abdülkadir Yanık, “Milk Run hizmetimizi daha çok, Türkiye’de üretim yapan otomotiv firmalarına sağlıyoruz. Bunlar da satış rakamlarıyla paralel ilerliyor. 2020 pazar payımız öngördüğümüz gibi %51 olarak gerçekleşti. 2021 yılında ise bünyemize yeni eklediğimiz firmalar ile pazar payımızın artacağını ve %55-60 civarında bir pay elde edeceğimizi düşünüyoruz. Şu anda otomotiv Milk Run’ında 7 firma ile çalışıyoruz. 2021 yılında da mevcut müşterileri derinleştirmeyi ilk hedef olarak gördük. Çalışmadığımız firmaların işlerini de alarak daha da büyümeyi öngörüyoruz” ifadesini kullandı. Mars Logistics’in esnek bir firma olduğunu ifade eden Yanık, “Şirketimizde hiçbir iş için olumsuz cevap yok. İstenilen işle ilgili çeşitli çözümler üretilip müşterinin tercihine bırakılan bir sistem var. Mars olarak her zaman sözümüzün arkasındayız ve her zaman müşteri memnuniyetini hedef alan bir sistemimiz var” dedi.