Lojistik
Giriş Tarihi : 15-03-2021 12:55   Güncelleme : 15-03-2021 12:55

İhracatı katladı

Hastanelerde oluşan Korona Virüs yoğunluğu, Türkiye’nin medikal mobilya ihracatını yüzde 92 artırdı. Hastane ve polikliniklerde kullanılan masa, karyola gibi mobilyaların ihracatı 106 milyon dolar ile rekor kırdı. ISD Logistics CEO’su Koray Yalça, salgının dış ticaret taşımacılığında önemli değişikliklere yol açtığını söyledi.

İhracatı katladı

Salgın nedeniyle hastanelerin dolması, tıbbi mobilya ihtiyacını da artırdı. TÜİK verilerine göre Türkiye’nin masa, karyola gibi medikal mobilya ile bunların aksam ve parçaları ihracatı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 92 yükselerek 106 milyon dolara ulaştı. Aynı dönemde bu ürünlerin ithalatı ise yüzde 3’lük azalışla 19 milyon dolar olarak gerçekleşti.

ZAMANINDA TESLİMAT

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ISD Logistics CEO Koray Yalça, “Mobilya ihracatçılarının ürünlerini hasarsız ve zamanında teslim ederek sektöre özel çözümler geliştirdik. Özellikle korona vakalarının aciliyeti nedeniyle tıbbi mobilyada, zamanında ve hasarsız sevkiyat çok daha önemlidir. Ülkemizin tıbbi mobilya ihracatı yaklaşık 2 katına çıkarak 106 milyon dolara ulaştı. Avrupa’da en çok ihracat Birleşik Krallık, Romanya, Macaristan, Fransa ve Almanya’ya yapıldı. Korona vakaları ve ölümlerin en çok görüldüğü Birleşik Krallık ve İtalya’da medikal mobilya ihracatı 3 katına çıktı. Türkiye’nin tıbbi mobilya ihracatı Macaristan, Hollanda ve Polonya’ya 3-4 katına, İspanya, Romanya ve Almanya’ya ise yaklaşık 2 katına ulaştı” dedi.