Lojistik
Giriş Tarihi : 15-03-2021 16:51   Güncelleme : 15-03-2021 16:51

Türkler sınırda mahsur kaldı

Rusya ve Kazakistan transit geçiş belgeleri, Türk nakliyecilerini mağdur etmeye başladı. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, bu konuda yetkililerin ise kılını bile kıpırdatmamasına tepki gösterdi.

Türkler sınırda mahsur kaldı

Uluslararası nakliyeciler, transit geçiş belgeleri tükendiği için Rusya ve Kazakistan üzerinden taşıma yapamaz hale geldi. İhracat yüklerini taşıyan araçlar ise sınır kapılarında beklemeye başladı. UND Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, sıkıntının bu şekilde devam etmesi durumunda yabancı plakalı araçların Türkiye’de sayılarının daha da artacağına işaret etti.

HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Konuya ilişkin açıklama yapan UND Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, “15 gün önce Kafkaslara çalışan Türk nakliye sektörünü bekleyen geçiş belgesi tehlikesini gündeme getirdik. Biz seslendirdik, biz işittik. İnsanlar program yapabilmeleri için her gün hava durumu ve korona hatırası yayınlanıyorken, ihracatımızı taşıyan sektörümüzün sorunlarını çözecek yetkililer kafalarını deve kuşu gibi kuma gömdü. Ülkemizin ihracatını Rusya ve Kazakistan üzeri taşıyacak nakliyecilerin geçiş belgeleri bitti. Ulaştırma Bakanı her gün azalan belgeleri sistemden gördüğü halde sesimizi neden duymuyor? Biz sizden anlaşmalarla sabit hakkımız olan geçiş belgesi sorununuzu çözmenizi istiyoruz” ifadesini kullandı.

REİS’İ ZORA SOKUYORLAR

Bakanlık yetkililerinin Türk taşımacılarını bitirmek için her türlü ayak oyunu oynadığını ifade eden Abdullah Özer, “Kara taşımacılarını görmezden gelen Ulaştırma Bakanımız sağ olsun terene bakıyor!. Ama bilmiyor ki böylesine güçlü Türkiye’nin mallarını tren tek başına taşıyamaz. Bakan taşıyacağım dese bile ne alt yapısı ne de ekipmanı buna müsait değil ve sadece bakar durur. Nakliye sektörümüz ihracat yükleriyle sınırda kontak kapattı. Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan, size olan sevgimizi yanınızdakiler bitirmek istiyor. Türk taşımacıları olarak bizler çalışmak istiyoruz ama sınırlarımızda neden geçiş belgesi yok? Araçlarımız sınırda daha ne kadar bekleyecek? Bize kim cevap verecek? Bu araçlar kolay alınmıyor. Yaklaşık 7 yılda araç sahibi olunuyor. Yabancı ülke araçlarına göre birçok eşitsizliklere maruz kalan Türk nakliyecilerimiz, yaşatılan eşitsizliklerden dolayı ihracat yüklerimizde de tercih edilmiyor. Bakanlığımızın belge politikası ve de sektörümüze karşı ilgisizliği yüzünden biz yarını göremiyoruz” diye konuştu.