Lojistik
Giriş Tarihi : 13-04-2021 19:16   Güncelleme : 13-04-2021 19:16

Yol haritasını açıkladı

Lojistik projelerine 7 milyar Euro yatırım yapacak olan Deutsche Post DHL Group, sürdürülebilirlik yol haritasını açıkladı. Grup, Bilim Temelli Hedefleri benimsemeye karar vererek Paris İklim Anlaşması’yla uyum içinde sera gazı emisyonlarını azaltmayı hedefliyor. CEO Frank Appel, “Toplumumuza önemli katkıda bulunacağız” dedi.

Yol haritasını açıkladı

Deutsche Post DHL Group, karbondan arındırma çalışmalarını hızlandırdı. Grup bu amaçla karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik önlemlere 10 yılda toplam 7 milyar Euro yatırım yapacak. Kaynaklar özellikle alternatif havacılık yakıtlarına, sıfır emisyonlu elektrikli araç filosuna ve çevre dostu binalara aktarılacak. Şirket, 2050'ye kadar sıfır emisyon hedefi için yeni ve iddialı ara hedeflerini de ortaya koydu.

SARI, YEŞİLE DÖNECEK

Sektörde çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim hedeflerine odaklanmak için sorumlu davrandıklarını belirten Deutsche Post DHL Group CEO’su Frank Appel, “Sarı renkli grubumuzu yeşil bir şirkete dönüştüreceğiz. Bu sayede gezegenimize önemli katkı sağlayacağız. 2025 stratejilerinde yer alan küreselleşme, dijitalleşme, e-ticaret ve sürdürülebilirlik gibi mega trendler pekiştirildi. Şuanda bu konular arasında en acili sürdürülebilirliktir” dedi. Temiz alternatif yakıtların kısa sürede iklime zararsız lojistiğin temel unsurları arasında yer alacağını vurgulayan Appel, bu yakıtlar sayesinde, özellikle hava taşımacılığında karbon emisyonlarının azaltılabileceğine ve sektörler arasındaki iş birliğine dikkat çekti.