Lojistik
Giriş Tarihi : 14-04-2021 21:23   Güncelleme : 14-04-2021 21:27

Türk müsün? Kapı kapalı!

Uluslararası nakliyecilere, hem içerde hem de dışarıda düşmesi için çelme takan takana!. AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Abdullah Özer, “Tek suçumuz Türk olmak. Gardaş bildiklerimiz, geçişlerimizi engelleyerek kuyumuzu kazıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ise bize yapılan bu zulme karşı gelmeyecek mi?” diye sitem etti.

Türk müsün? Kapı kapalı!

Türkiye ekonomisinin can damarı olan uluslararası nakliyeciler, Azerbaycan’ın aldığı yüksek geçiş ücretleri nedeni ile alternatif yollara yönelmek zorunda kaldı. Gerek STK temsilcileri, gerekse Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üst düzey yetkilileri konuyla ilgili her hangi bir önlem almaz iken, alternatif yollara yönelen olan Türk TIR sürücüleri Rusya’nın Çeçenistan bölgesinde mahsur kaldı. Sürücüler seslerini duyurmak için sosyal medya üzerinden canlı bağlantı kurarak yetkililere seslendi.

GARDAŞMISIN, GARINDAŞ MI?

Konuya ilişkin, zerre kadar menfaat için eğilip bükülmeyen sektörün gür sesi Ulaşım Gazetesi’ne açıklamayanda bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Abdullah Özer, yetkilileri aldıkları maaşları hak etmeleri için işlerini yapmaya davet etti. Özer, “Türkiye’den Kafkas ülkelerine ihracat yüklerini taşıyarak ülkemize döviz girdisi sağlayan nakliyecilerimiz, kardeş ülke dediğimiz Azerbaycan’da ayak oyunları ile yere serildi. Türk plakasına mı sahipsin? Azerbaycan’da yüksek geçiş ücretleri ödemek zorunda kalıyorsun. Şoför kardeşlerimiz mecburi olarak zorlu dağ yolu olan Rusya üzeri Gürcistan’daki Kazbegi Dağı’ndaki yolunu kullanmak mecburiyetinde kaldı. Kazbegi dağındaki zorlu hava şartları, kar, tipi ve çiğ nedeniyle yollar kapanıyor. Rusya içinde sınıra gelmek için bekleyen Türk plakalı TIR’larımız, Rus Polisi’nin millet ayrımı yapması neticesinde 3 binin üzerinde Türk şoförü Rusya’nın Çeçenistan Bölgesi’nde yollarda mahsur kaldı” dedi.