Lojistik
Giriş Tarihi : 23-04-2021 18:52   Güncelleme : 23-04-2021 18:52

İkisine birden girdik!

Karayolu taşımalarında yaşanan sıkıntılar, lojistik sektörünü hava ve deniz yoluna sevk etti. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre Ocak-Mart 2021 tarihlerinde deniz ve hava yolu taşımalarında artış yaşandığı kaydedildi. Deniz taşımacılığının payı bir önceki yıla oranla yüzde 55,4’e, hava yolu payı ise yüzde 8,1’e yükseldi.

İkisine birden girdik!

Lojistik sektöründe yılın ilk üç aylık döneminde ihracatta hava yolu, ithalatta ise deniz yolu taşımacılığına ilgi arttı. TÜİK verilerine göre 2021 Ocak-Mart aylarında önceki yılın aynı dönemine kıyasla ihracat yüzde 10 artarken hava yolu ile taşınan ihracat yükleri yüzde 6 artış gösterdi.

PAYLARI ARTIYOR

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Yekaş Fides Global Lojistik Koordinatörü Aykut Yeşileker, “Konteyner tedarik sorununa rağmen Ocak-Mart aylarında ithalat taşımacılığında deniz yolunun payı yüzde 45’den yüzde 55,4’e çıktı. Demir yolunun payı da artarken, hava yolu da daha cazip hale geldi. Karayolunda ise bir takım sıkıntılar yaşanıyor. Hava yolu ile ihracat taşımacılığındaki artışta Turkish Cargo’nun bizlere sağladığı kolaylıkların payı yüksektir. Şirketimiz WCA ve FIATA üyesi olarak uluslararası deniz ve hava taşımacılığı operasyonlarında en kaliteli hizmeti en uygun maliyetle, tüm dünyayı kapsayan geniş bir acente ağı ile gerçekleştiriyor. Deniz yolu operasyonlarında limandan limana, limandan kapıya, kapıdan kapıya olarak tam konteyner ve parsiyel konteyner taşımacılığı yapıyoruz. Hava yolunda ise tüm uluslararası havalimanlarından operasyonlar gerçekleştiriyoruz” ifadesini kullandı.