Lojistik
Giriş Tarihi : 30-04-2021 18:43   Güncelleme : 30-04-2021 18:43

Gelecek için yolda

Türkiye’nin genç lojistik firması Netlog, 30 Mayıs 2021 Pazar günü gerçekleştirilecek Darüşşafaka Giriş Sınavı için kolları sıvayarak taşın altına elini koydu. Araçlarını sınav afişleriyle giydirerek yola çıkan firma, bu yıl da eğitimde fırsat eşitliğine destek verdi.

Gelecek için yolda

Netlog, 158 yıldır eğitimde fırsat eşitliği misyonuyla faaliyet gösteren Darüşşafaka Cemiyeti için bu yıl da araçlarını seferber etti. Giriş sınavının duyurusunu araçlarına taşıyan Netlog, bu konuda bir farkındalık yaratarak Türkiye’deki binlerce öğrenciyi sınava katılmaya davet etti. Türkiye’nin 28 il merkezinde gerçekleştirilecek sınava, 4’üncü sınıfta okuyan ve anne veya baba kaybı yaşamış tüm öğrenciler, hiçbir ücret ödemeden katılabilecek. Sınavda başarılı olan 120 öğrenci, gerekli değerlendirmelerin ardından Darüşşafaka’da 8 yıl tam burslu kolej eğitimi almaya hak kazanacak.

FARKINDALIK PROJESİ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Netlog Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Çak, “Eğitim alanındaki en eski sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti’ne destek vermek, bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Türkiye’nin en ücra köşelerine dahi ulaşarak insanımızın temel ihtiyaçlarına yanıt veren araçlarımızla bu kez çok önemli bir farkındalık projesine ortak olduk. Çağdaş ve akılcı eğitimin, ülkemizin toplumsal kalkınmasının en önemli unsurlarından biri olduğuna yürekten inanıyoruz. Bu alanda ülkemizin gözde kurumlarından olan Darüşşafaka’nın eğitimde fırsat eşitliği misyonuna katkıda bulunmaktan da çok mutluyuz. Umuyoruz bu iş birliği, çok daha fazla çocuğumuzun bu sınava katılmasına vesile olur” ifadesini kullandı.