Lojistik
Giriş Tarihi : 12-05-2021 12:59   Güncelleme : 12-05-2021 12:59

Tehlikeli ama kontrollü!

Teknolojinin gelişmesi, tehlikeli madde lojistiği yönetimini kolaylaştırdı. Lojistik firmaları ise bu maddelerin büyük facialara ya da çevresel kirliliğe yol açmaması adına süreçlerini ulusal ve uluslararası standartlara uyarlayarak rekabette öne plana çıktı.

Tehlikeli ama kontrollü!

Tehlikeli madde lojistiğinde 18 yılı aşkın bir deneyimle faaliyet gösteren Dinçer Lojistik; başta kimya sektörü olmak üzere inşaat, boya, zirai ilaç gibi tehlikeli madde sınıfına giren ürünlerle çalışan pek çok sektöre hizmet veriyor. Güvenlik konusunu merkezine alan şirket, doğabilecek tüm risklere karşı ulusal ve uluslararası mevzuatlar çerçevesinde aksiyon alarak tehlikeli madde lojistiği pazarını domine etti.

ÖNCE TEDBİRİNİ AL!

Taşımacılık sektöründeki hayati önemine dikkat çeken Dinçer Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dinçer, “Tehlikeli maddelerin insan sağlığına ve çevreye zarar vermeden, güvenli ve düzenli şekilde kamuya açık karayolu ile taşınmak büyük bir dikkat ve titizlik ister. Bu konuda taşıyan, boşaltan, dolduran ve yükleyenlerinde sorumlulukları vardı. Dinçer Lojistik olarak kurulduğumuz günden bu yana güvenlik konusunu kırmızı çizgimiz olarak görmekteyiz. ADR standartları kapsamında tüm sorumluluklarımızı azami ölçüde yerine getirmekte ve tüm prosedürleri harfiyen uygulamaktayız. ADR muafiyet, istisna ve kurallarını kullandığımız yazılım alt yapımıza işleyerek, sürecin uçta uca yönetimini insan hatasından arındırarak daha güvenli bir yapıya taşıdık” dedi.

ATIKLARI İMHA EDİYOR

Dinçer Lojistik, tehlikeli sınıfta yer alan maddelerin lojistiğinin yanı sıra tehlikeli atıkların imha edilmesi noktasında da etkin bir rol üstlendi. Şirket, kalite standartlarında atık yönetim hizmetleri de sunuyor. Operasyonel süreçler sırasında hasarlanan veya müşterilerin talepleri uyarınca bertaraf edilmesi istenen ürünler, ADR hükümlerine uygun olarak sözleşmeli tedarikçilere taşınmasını ve geri kazanım/ bertaraf tesislerinde imha edilmesini sağlıyor. Çalışmalarını daima güvenilirlik ve sürdürülebilirlik ilkesi ile yürüten Dinçer Lojistik, atık yönetim hizmetlerini ekonomik, güvenli, insan sağlığına zarar vermeden ve çevreye olumsuz etkisi en az olacak şekilde gerçekleştiriyor.