Lojistik
Giriş Tarihi : 25-05-2021 22:20   Güncelleme : 25-05-2021 22:21

Türk’e Türk’ün çelmesi!

Türkiye’nin ihracat yüklerini Kafkas Ülkelerine taşıyan Türk TIR’ları, geçiş belgesinin tükenmesi gerekçesiyle sınırda bekletildi. Bu olay nakliye sektöründe Türk’ün Türk’e karşı attığı ayak oyunu olarak yorumlanırken, devletin üst düzeyinden ise henüz bir yaptırım uygulanmadı.

Türk’e Türk’ün çelmesi!

AK Parti Trabzon Milletvekili adayı ve aynı zamanda Özer Uluslararası Nakliyat’ın sahibi Abdullah Özer, yaşanan olay karşısında mecliste gurubu bulunan siyasi partiler ile birlikte bürokratların duyarsız kalmasına tepki gösterdi. Özer, “Milli nakliye sektörüne sahip çıkmayan, olaylar karşısında tepki göstermeyip duyarsız kalan tüm yetkililer ülkemize ihanet etmektedir” dedi.

TÜRK’ÜM VE UTANIYORUM

Konuya ilişkin Ulaşım Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulanan Abdullah Özer, yaşamak için başka vatanımız olmadığını ve gelecek nesillere ekonomisi daha güçlü bir Türkiye bırakmak için var olan değerlerimize sahip çıkılması gerektiğini hatırlattı. Özer, “Orta Asya’ya çalışan nakliyecilerimiz geçiş belgesi sorununu sık sık yaşıyor. Bunun nedeni de Korona Virüs bahanesiyle Türkmenistan’ın sınır kapılarını transit geçişlere kapatmasıdır. Sorunun çözümü için bölgesel nakliyeciler olarak bir takım girişimlerimiz oldu. Şuanda Ticaret Bakanımız da Ulaştırma Bakanımız da Trabzonlu!. İki bakanımızın da sorunu çözeceğine inancımız tamdır. Hele Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu’un lojistik sektörüne eğilmesi bizleri ayrıca hem gururlandırdı hem de ümitlendirdi. Çünkü ben bir Türk’üm ve Türk’ün Türk’e karşı ayak oyunları ile yolunu kesmesi beni ziyadesiyle üzüyor. Şuanda bu haksızlık karşısında utanıyorum. Bu sorunun çözümü için de bakanlarımıza güvencim tam ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da gerekli hassasiyeti göstererek Türk’ün öz vatanındaki bu sorunu kökten çözeceğine inanıyorum” dedi.

ÜLKEMİZDE YABANCI OLDUK

Kazakistan’ın transit belgeyi şartlı vermeye çalıştığını kaydeden Abdullah Özer, şöyle konuştu: “Kazakistan hükümeti hayrola. Bizden ne ayrıcalığı istiyorsunuz? Transit geçişi dünya ticaret kanunlarına göre hiç bir ülke engelleyemez. Sarp Sınır Kapısı’nda yüzlerce araç transit geçiş belgesi bekliyor. Bizlere belge vermemek adına bin bir bahane üretenlerin araçları ülkemizin ihracatını mekik sefer atarak taşıyor. Bu kabul edilir bir durum değil. Gerekirse bu adaletsizliklerin, eşitsizliklerin çözümü için sınır kapılarını nakliye sektörü temsilcileri olarak kapatacağız. Türk dünyası ülkelerinin, Türk nakliye sektörümüze engeller çıkarması utanç verici. Bakanlığımız çözüm için mücadele ediyor ama görüşmelerle çözülmüyor. Karşılarındaki yetkililerde çok farklı bir yapı var. Eşitsizlikleri çözebilecek tek kişi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz her gün eriyoruz ve yabancı ülkelerde çalışabilmek adına araba almak zorunda kalıyoruz. Nefes alamıyoruz. Türk plakalı araçlarımızla kendi ülkemizde yabancı olduk. Türk Plakalı araçlarımızla ihracatımızı taşınamıyoruz. Sorun çözülene kadar da mücadele edeceğiz.”

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi