Lojistik
Giriş Tarihi : 17-06-2021 11:59   Güncelleme : 17-06-2021 11:59

Konteyner alacak

Lojistik firmalarından Sarp Intermodal, 41 milyon liralık yatırımla 500 adet 45’lik konteyner siparişi verdi. Yeni alımla birlikte şirketin özmal 45’lik konteyner sayısı bin 550’ye çıkacak. Şirket CEO’su Onur Talay, “Ülkemizin uluslararası ticaretine katkı sağlayabilmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Konteyner alacak

Korona Virüs sürecinde karantina önlemleri ve insana bağlılığın az olması nedeniyle intermodal taşımacılığa ilgi arttı. Salgın tedbirleri kapsamında sınır kapılarında oluşan uzun TIR kuyrukları ve sürücülere uygulanan karantina nedeniyle kara yolu hız avantajını kaybetti. Deniz yolunda da konteyner krizi nedeniyle navlun fiyatları 2-3 katına çıktı.

HEDEFE ULAŞIYOR

Artan talebe cevap verebilmek adına konteynere yatırımları yaptıklarını açıklayan Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, Uluslararası ticaretin akışını devam ettirip, pazar payımızı daha da artırabilmek için bu alanda yatırım yaptık. 500 adet 45’lik konteyner siparişimiz yıl bitmeden teslim edilecek. Böylece özmal konteyner sayımız bin 550’ye çıkarken, iş ortaklarımızın ekipmanlarıyla birlikte de 4 binin üzerinde konteynere direkt ulaşma imkânımız olacak. 2022 yılı sonu için belirlediğimiz bin 500 konteyner hedefimize artık daha yakınız" dedi.

HIZI İKİ KATINA ÇIKTI

Türkiye’de intermodal taşımacılığı odağına alarak kurulan ilk şirketin Sarp Intermodal olduğunun altını çizen Talay, “Kurulduğumuz 2014’ten bu yana hızlı ama gerçekçi büyüdük. İntermodal taşımacılığa ilgi her geçen yıl hızla artıyor. Korona Vinüs salgını bu süreci hızlandırdı. Geçen yıl 2019’a göre büyüme hızımızı iki katına çıkardık. Araç ve ekipman filomuzu ciddi yatırımlarla büyüttük. Çalışan sayımızı da yüzde 25 arttırdık” diye konuştu.