Lojistik
Giriş Tarihi : 17-06-2021 23:01   Güncelleme : 17-06-2021 23:01

Dinçer teknolojiye ağırlık verdi

Lojistik firmalarından Dinçer, bulut tabanlı yeni nesil rota optimizasyonu çözümleri sunan Optiyol’a yatırım yaptı. Optiyol, Dinçer Lojistik ile birlikte, Ford Otosan’ın kurumsal girişim sermaye şirketi Driventure, Fark Holding, Coşkunöz Holding ve Arya Kadın Yatırım Platformu’nun da katılımıyla toplamda 810 bin dolarlık yatırım turunu kapamış oldu.

Dinçer teknolojiye ağırlık verdi

Türkiye lojistik sektörünü geleceğe taşıma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Dinçer Lojistik, girişimci ekosisteminin gelişimini destekleyen yatırım ve iş birliklerine Optiyol ile bir yenisini ekledi. Türkiye’de 81 il ve 973 ilçeye yayılmış dağıtım ağı ile dikkat çeken Dinçer, yaptığı yeni yatırımın katkısı ve özellikle son dönemde hız kanan e-ticarette yaşanan değişimin etkisiyle lojistik operasyonlarında rota ve yük optimizasyonu ile verimliliğini arttırmayı hedefliyor.

DİJİTAL DEĞERDE

Dinçer Lojistik, 50 kişilik uzman bir ekipten oluşan Ar-Ge merkezinde yeni yöntem, uygulama, hizmetlerle farklı iş modelleri sunarak ürün yelpazesini teknolojik imkânlarla geliştirdi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Dinçer Lojistik’in sahibi Mustafa Dinçer, “Optiyol, hızlı tüketim ürünlerinden perakendeye, e-ticaretten taşımacılığa, lojistik operasyonları yürüten pek çok sektöre rota ve yük optimizasyon çözümleri sağlıyor. İşletmelerin tedarik zinciri ihtiyaçlarına yönelik özel tasarlanmış algoritmalar ile müşterileri için hem mikro dağıtım hem de makro dağıtım operasyonlarını dijitalleşme ile optimize ederek verimlilik sunduk. Lojistik sektöründe dijital entegrasyonların kritik değerde olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz” dedi.

UZMAN EKİP TAKİPTE

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek canlanan start-up’lara nitelikli yatırımcılardan gelen desteklerin ekosistemin büyümesindeki etkin faktörlerin başında geldiğini belirten Mustafa Dinçer, “Merkezimizde bütün lojistik start-up’larını takip eden bir ekibimiz var. Bu ekiple birlikte dünyadaki ortaklıklar, stratejiler, ekipmanlar, projeler gibi konu başlıklarının detaylı olarak takip ve analiz ediyoruz. Sektörün geleceğinin yenilikçi teknolojik altyapılar üzerinde yükseleceğine inanıyor ve bu kapsamda çalışan start-up kuruluşları destekliyoruz. 2021 yılı start-up yatırım planlarımız dahilinde, sektörü ileriye taşıyacağına inandığımız akıllı rota optimizasyonu çözümleri sunan Optiyol’a yatırım yapmış bulunuyoruz. 2021 yılında bir start-up yatırımı daha yapacağız” diye konuştu.