Lojistik
Giriş Tarihi : 18-06-2021 23:36   Güncelleme : 18-06-2021 23:36

Almanya’da rekor!

Türkiye, Almanya’ya 6,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Yekaş Fides Global Lojistik CEO’su Murat Güler, ihracat artışında lojistik sektörünün kritik öneme sahip olduğunu söyledi. Güler, “2021 yılında Almanya’daki yatırımlarımıza yoğunlaştık” dedi.

Almanya’da rekor!

TÜİK verilerine göre ilk 4 aylık dönemde Almanya’ya 6,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. İhracatın Korona Virüs salgınına rağmen artış göstermesinde ve bu rekorlarda lojistik sektörünün önemli bir payı olduğuna vurgu yapan Murat Güler, ticaretin artmasında sektöre kolaylık sağlanması gerektiğini dile getirdi.

HER YOLU DENEDİ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Yekaş Fides Global Lojistik CEO’su Murat Güler, “Türkiye ile Almanya arasındaki 50 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi doğrultusunda Almanya’daki lojistik yatırımlarına yoğunlaştık. Bu ülkedeki şirketimiz aracılığıyla ihracatçılarımızı ve ithalatçılarımızı Almanya’da kendi evlerinde hissettirecek lojistik çözümler sunmaya devam edeceğiz. Almanya, en güçlü olduğumuz pazarların başında geliyor. 2020 yılı verilerine baktığımızda bu yılın ilk 4 ayında yüzde 25 artış yakaladık. Korona salgın döneminde karşılaştığımız sorunları alternatif taşıma modlarıyla aşmaya çalıştık. Belirlenen ihracat hedeflerine ulaşılabilmesi için lojistik sektörü olarak her yolu deniyoruz. Önceliğimiz kara yolu ancak sınır kapıları yoğunsa ya da yükün aciliyeti varsa hava yolunu kullanıyoruz. Demir yolu ya da Ro-Ro bağlantılı intermodal taşımalar da seçeneklerimiz arasında” dedi.