Lojistik
Giriş Tarihi : 01-07-2021 12:23   Güncelleme : 01-07-2021 12:23

Ekol daha hızlı

E- ticareti büyüme stratejilerinin merkezine alan Ekol Lojistik, karayolu taşımacılığında mikro gönderileri kapsayan hızlı servisi e-ihracat hizmetine başladı. Ağırlığı 300 kilogramdan az ve 15 bin Euro limitine kadar Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı (ETGB) ile sevk edilen gönderilerin taşınacağı bu hizmeti ile Ekol, dış ticarette havayolu taşımacılığına alternatif getiriyor.

Ekol daha hızlı

Havayolu taşımacılığına göre daha az maliyetli, klasik karayolu taşımacılığından ise çok daha hızlı bu hizmet ile Ekol, müşterilerinin ürünlerini Avrupa’nın her noktasındaki son kullanıcılara çok daha az prosedür ile teslim ediyor.

BÜYÜME İÇİN FIRSAT
 
Ekol Lojistik Müdürü Arzu Ekiz, “Ürünlerini e-ticaret platformlarından satışa sunan yerli üreticilere yeni hizmetimiz sayesinde gümrük müşavirine ihtiyaç duymadan, daha az bürokrasiyle en hızlı şekilde yurt dışındaki nihai müşterilerine ulaştırmalarını sağlıyoruz. Bu özelliğiyle e-ihracat hizmetimizin KOBİ’lerimiz için büyük avantaj yaratarak onların büyümelerine katkı sağlamasını bekliyoruz. Sunduğumuz e-ihracat hizmeti;  tekstil, aksesuar ve yedek parça gibi sektörlere ticarette kolaylık imkanı sağlıyor” dedi.
 
AVANTAJLI GÖNDERİ

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada Ekiz, avantajları ise şöyle sıraladı: “Her şeyden önemlisi de Gümrük Müşavirliği hizmet bedeli yok. Çıkış ambar ücreti yok. Ayrıca noter tasdikli vekâletname gerekmediğinden noter masrafı da oluşmuyor. İhracatçılar Birliği kaydı ise aranmıyor. Basılı beyanname arşivlenmesi gerektirmediği gibi ihracat hızlı bir şekilde alıcısına ulaşıyor. Gönderiler için KDV iadesi talebinde bulunma imkânı sunulurken, mikro ihracat işlemlerinde, ihracat bedellerinin Türkiye’ye getirilmesi genel rejime tabii değildir.”