Lojistik
Giriş Tarihi : 11-07-2021 13:45   Güncelleme : 11-07-2021 13:45

Gözünü açan görüyor!

Gelişen yeni teknolojiler ve dijital sistemler bütün sektörlerde olduğu gibi lojistik sektöründe de etkin bir biçimde kullanılıyor. Sektör çalışanları teknolojiyle birlikte iş süreçlerinde etkinlik, verimlilik, maliyetlerde tasarruf ve şeffaflık gibi faydalar elde etmeye başladı.

Gözünü açan görüyor!

Bilgera Yazılım, Repzone platformu yapay zekâ teknolojisini geliştirdi. İşletmeler bu sayede saha satış otomasyonu, B2B, çoklu kanal ve global POS veri toplama gibi alanlarda verimliğin artışını yakaladı. Repzone platformu içerisinde lojistik sektörüne özel olarak geliştirilen Kartal Gözü ve sevkiyat yönetimi uygulamaları hakkında bilgi veren şirket sahibi Umut Sevin, yenilikçi alt yapıları sayesinde firmalara büyük avantaj sağladıklarını dile getirdi.

SEVKİYATDA VERİMLİ

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Umut Sevin, “Lojistik sektörü, reel zamanlı verilere dayalı olarak çalışan dinamik bir sektördür. Bu nedenle iş akışını optimize etmenin yolu, tamamen teknolojik kolaylıkları kullanmaya başlamaktan geçiyor. Repzone platformu içerisinde, özellikle sevkiyat kamyonlarının ulusal veya uluslararası teslimatlarda firma tarafından talep edilen teslim formu gibi dokümanlara ait görselleri tasarlanacak dinamik mobil formlar üzerinden anında merkez ile paylaşabilme imkânlarını da sunmaktadır. Bu özelliklerle müşterilerimizin sevkiyat verimliliğini yüzde 16 artırdığını gördük. Lojistik sektöründe dijitalleşme, ürünün nihai tüketiciye ulaşımındaki ara bölümlerin sadeleştirilmesi, mesafelerin kısaltılması ve ulaşımın tam ve etkin biçimde sağlanması olarak detaylandırılabilir” ifadesini kullandı.