Lojistik
Giriş Tarihi : 02-12-2021 22:38   Güncelleme : 02-12-2021 22:38

Kazanırız inşallah!

Türkiye ile Belarus’un karşılıklı dış ticaret hacminde 1,5 milyar dolar hedefleniyor. Belarus ve Ukrayna özelinde ağaç işleme makinelerinin distribütörlüğünü üstlenen ve ağaç ve orman ürünlerini AB, Orta Doğu, Uzak Doğu, Amerika ve İngiltere’deki en büyük firmalara tedarik eden Sarpedon Global Trade ve Bellesexport güçlerini birleştirdi.

Kazanırız inşallah!

Bellesexport Direktörü Leonid Demyanik ve beraberindeki heyet, Sarpedon Global Trade yetkilileriyle bir araya geldi. Gerçekleştirilen ikili görüşmelerin ardından iki şirket arasında dış ticaret rakamını 1,5 milyar dolara ulaştırmak ve iki ülkenin orman ürünleri endüstrisinin ticaretteki payını artırmak amacıyla bir iyi niyet anlaşması imzalandı.

ADIM ATILDI

Sarpedon Global Trade Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Soycan, iki ülke arasında her geçen yıl ticari etkinliğin arttığına dikkat çekti. Soycan, “Türkiye ve Belarus arasında özellikle son yıllarda ticaret ve yatırımlar özelinde önemli adımlar atılıyor. Bunun bir sonucu olarak da iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin 2019 yılında 708 milyon dolar, 2020 yılında ise salgına rağmen 778 milyon dolar olduğu görülmekte. Bu yılın ilk 8 aylık verileri incelendiğinde ise mevcut rakamın 682 milyon dolar olduğu sonucuna ulaşıyoruz. Her iki ülke temsilcilerinin yaptığı iş ortaklıkları ve değerlendirecekleri fırsatlar göz önüne alındığında bu rakamın yılsonunda 1,5 milyar dolara ulaşmasını hedefliyoruz” dedi.

ETKİNLİĞİ ARTACAK

Bellesexport ile Sarpedon Global Trade arasında Türkiye’den ekipman satışı ve bakımı yapılacak, Belarus’ta üretilen ağaç orman ürünlerinin Türkiye ve üçüncü ülkelere satılacak. Lojistik konularını içeren anlaşmaya dair görüşlerini de paylaşan Soycan, şöyle devam etti; “Belarus ve Ukrayna özelinde ağaç işleme makinelerinin distribütörlüğünü üstlendik. Ağaç ve orman ürünlerini AB, Orta Doğu, Uzak Doğu, Amerika ve İngiltere’deki en büyük firmalara tedarik edeceğiz. Yerel ve global ölçekte e-ticaret alanında faaliyetleri sürdüreceğiz. İki ülke arasında imzalanan bu anlaşmayla birlikte ağaç ve orman ürünlerinin ticaretteki etkinliğinin daha da artmasını ve ağaç-orman endüstrisine olan katkısını maksimum düzeye çıkarmayı hedefliyoruz.”