Lojistik
Giriş Tarihi : 25-12-2021 22:45   Güncelleme : 25-12-2021 22:45

Ro-Ro’ya talep arttı

Uluslararası yük taşımacılığında Korona Virüs kaynaklı sorunlar, kombine yük taşımacılığını ve Ro-Ro kullanımını arttırdı. Ulaştırma Bakanlığı’nın İstatistiklerine göre Ro-Ro taşımaları yüzde 47,3 arttı. Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, intermodal taşımacılığın payının Ro-Ro hatları sayesinde daha da artacağını söyledi.

Ro-Ro’ya talep arttı

Lojistik sektörü, Korona Virüs döneminde de alternatifler yollar ile uluslararası ticaretin ve tedarik zincirinin sorunsuz akışını sağlamaya devam etti. Bu süreçte uluslararası yük taşımacılığında kombine yük taşımacılığı ve Ro-Ro kullanımı öne çıktı.

BÜYÜK KOLAYLIK

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin uluslararası yük taşımacılığında Ro-Ro ve intermodal çözümlerin daha çok önem kazanacağını ifade etti. Avrupa’ya açılan kara yolu gümrük kapılarında zaman zaman uzun kuyruklar oluştuğunu anımsatan Talay, teslimat sürelerinde de kara yoluyla rekabet eder hale gelindiğini ifade etti. Talay, “Bazı ülkelerde yaşanan transit geçiş belgesi gibi sorunlara karşı da intermodal taşımacılık ve Ro-Ro taşımacılığı önemli avantajlar sağlıyor. Sarp olarak toplam taşımalarımızın yaklaşık yüzde 90’ını kara ve demir yoluna entegre Ro-Ro taşımacılığı odaklı yapıyoruz. Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda özellikle Avrupa ülkelerine yönelik taşımalarımızda Ro-Ro hatlarını çok kullandık. Kara yoluyla birden çok sınır kapısının geçildiği hatlarda Ro-Ro seferleri ithalat ve ihracatçılarımıza büyük kolaylık sağladı” dedi.