Lojistik
Giriş Tarihi : 15-01-2022 21:12   Güncelleme : 15-01-2022 21:12

İhracatı arttıracak!

Suriyeli Salih Asfour, Belçika merkezli ASAS Line konteyner şirketinin şubesini 12 milyon dolarlık yatırımla Gaziantep’te açtı. İki gemi ve 500 konteynerle hizmet verdiklerini dile getiren Asfour, bu yıl gemi sayısını 4’e, konteyner sayısını ise bine çıkaracaklarını açıkladı.

İhracatı arttıracak!

Türkiye’ye mülteci olarak sığınıp Gaziantep’e yerleşen Suriye kökenli Salih Asfour, kentte önemli yatırımlara imza attı. Gıda sektörde faaliyet gösteren Salih Asfour, salgın döneminde ihracatçıların en çok şikâyet ettiği konteyner krizi için kolları sıvadı ve bölgenin ilk ve tek konteyner şirketini Gaziantep’te açtı. Asfour, merkezi Belçika’da olan şirketinin Gaziantep şubesinde 2 gemi ve 500 konteyner ile bölge ihracatçısına hizmet veriyor.

KRİZE MÜDEHALE!

Deniz taşımacılığının önemine dikkat çeken Salih Asfour, yaptıkları yatırım ile ihracatçının konteyner sorununa bir nebze de olsa çözüm bulduklarını kaydetti. ASAS Group olarak 5 farklı sektörde faaliyet gösterdiklerini dile getiren Asfour, şu anda İskenderun Limanı’ndan 8 günde Sudan’a ulaştıklarını aktardı. 12 milyon dolarlık yatırımla açtıkları şirketin 15 günde 1 sefer düzenlediğini ifade eden Asfour, “Lojistik, faaliyet kollarımızdan bir tanesidir. Uzun yıllara dayanan bir tecrübeye sahibiz. Salgın döneminde konteyner ve lojistik krizinden ihracatçılar gibi şirket olarak biz de haliyle etkilendik. Yaklaşık 10 yıldır çeşitli yatırımları hayata geçirdiğimiz Gaziantep ve bölge illerinin bu krizi minimum düzeyde atlatmaları için Belçika merkezli ASAS Line konteyner şirketimizin bir şubesini de Gaziantep’te açtık” dedi.

YATIRIMLARA DEVAM!

Gaziantep ile birlikte 7 bölgede faaliyette bulunduğunu dile getiren Salih Asfour, şöyle devam etti: “Belçika, İskenderun, İstanbul, Cidde ve Sudan’ın ardından Gaziantep’te şube açtık. Şu an her biri 250’şer konteyner kapasiteli 2 gemi ile hizmet veriyoruz. 15 günde 1 Sudan’a sefer düzenliyoruz. Her ay toplamda 4 seferimiz var. Gönderdiğimiz her konteyner boş geri gelmiyor. Oradan Türkiye’ye hammadde getiriyoruz. Ağırlık olarak pamuk, deri, susam getiriyoruz. Kriz döneminde Türk ihracatçısının işini kolaylaştırarak, fayda sağladık. 2022 yılı içerisinde ilave yatırımlarla kapasitemizi artıracağız. Yaklaşık 15 milyon dolarlık yeni yatırımla, ilave 2 gemi ve 500 konteynırla toplam filoyu 4 gemiye, konteyner sayısını da bine çıkaracağız. Türkiye’yi ve Türk halkını seviyoruz ve yatırımlarımıza devam edeceğiz”