Lojistik
Giriş Tarihi : 27-01-2022 20:58   Güncelleme : 27-01-2022 20:58

Bereketli İspanya!

Ares Logistics, 2021 yılı içerisinde yaptığı her 5 taşımasından 3’ünü Türkiye-İspanya arasında gerçekleştirdi. Şirket Müdürü Yiğit Şenbağ, İspanya ile Türkiye arasındaki uluslararası ticaret hacminin Ocak-Aralık 2021’de 14,5 milyar dolar seviyesine ulaştığını söyledi.

Bereketli İspanya!

Türkiye ile İspanya arasındaki uluslararası ticaret hacmi yükselmeye başladı. İki ülke arasında ticaret hacminin artmasıyla birlikte taşıma hacimleri de en yüksek noktaya ulaştı. Bölgede lojistik faaliyetleri yürüten Ares’in de iş hacimlerinde ciddi oranda artış yaşandı.

İŞLERİNE HÂKİM!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ares Müdürü Yiğit Şenbağ, Türkiye-İspanya arasındaki toplam ithalat ve ihracat taşımalarından önemli bir pay aldıklarını vurguladı. Ares Logistics olarak özellikle 2021 yılı itibarıyla İspanya’dan CIS ülkelerine yapılan taşma sayılarındaki artışa da dikkati çeken Şenbağ, Avrupa’da hizmet verdikleri ülkelerde bulunan ofisleri aracılığıyla bu güzergâhtaki operasyonlarını çok daha hızlı ve sorunsuz yönettiklerini dile getirdi. Türkiye – İspanya ticaretinin bu yıl daha da gelişeceğini düşündüklerini belirten Şenbağ, şirket olarak bu hat özelinde yeni yatırımlar planladıklarını ve pazar paylarını artırmaya odaklandıklarını söyledi.

AVANTAJI KULLANIYOR

Şenbağ, “Müşterilerimizin transit süre taleplerine istinaden tercih ettiğimiz karayolu, Ro-Ro veya intermodal taşıma seçeneklerimizle, sadece tek bir güzergah yada taşıma moduna bağlı kalmıyoruz. Sınır kapıları, sürücü ve evrak kısıtları gibi sektörümüzün uzun süredir muzdarip olduğu olumsuzlukları asgari seviyede tutmaya çalışıyoruz. Türkiye-İspanya seferlerinde hız ve maliyet başta olmak üzere kombine taşımacılığın bütün avantajlarından yararlanıyoruz. Bir önceki yıla göre yüzde 20 oranında ekipman yatırımı yaptık. 2022’de de Avrupa ve Türkiye’de gerçekleştireceğimiz ekipman yatırımı ile hem Avrupa hattındaki pazar payını hem de alternatif güzergahlar ile verimliliği arttıracağız” dedi.