Lojistik
Giriş Tarihi : 27-01-2022 21:39   Güncelleme : 27-01-2022 21:39

Yatırım yapmışta neye?

Lojistik firmalarından Mars, 500 milyon TL değerinde yatırım yapacağını açıkladı. Ancak şirketin yatırımı ne şoför yetiştirmeye yönelik, ne yeni araç alımı ne de depo alanlarının genişletilmesi. Yaptıkları açıklama “sürdürülebilirliğe” diyorlar da neyi sürdürecekler bizde bilmiyoruz!.

Yatırım yapmışta neye?

Yapılan açıklamasında sanki Mars’ın lojistik veya nakliye firması değil de, üretim yapan bir fabrika olduğu ifade edildi. Mars Logistics Yönetim Kurulu Üyesi Gökşin Günhan, imzasıyla yayınlanan basın bülteninde; “Sürdürülebilirlik yatırımlarını her yıl daha da genişleten Mars Logistics, 500 milyon TL değerindeki yatırımı ile yeşil lojistik alanında çalışmalarını genişletecek” denildi.

FABRİKATÖR!

Açıklamada aynen şu ifadelere yer verildi: “Mars Logistics olarak iş süreçlerimizin çevresel etkilerini sürekli değerlendiriyor ve yönetiyoruz. Çevre yönetimi, iş süreçlerimizin ayrılmaz bir parçası ve tüm paydaşlarımız ile birlikte doğanın korunmasını hedefliyoruz. Sürdürülebilirlik anlayışını şirketin tüm süreçlerine entegre ettik. Çevresel etkilerimizi; atık yönetimi, enerji verimliliği ve CO2 emisyonlarının azaltılması alanlarında yönetiyoruz. Faaliyetlerimizden kaynaklanan karbon ayak izimizi ölçmek ve karbon salınımını azaltmak önümüzdeki dönem için hedeflediğimiz aksiyonlar arasında yer alıyor.”

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi