Lojistik
Giriş Tarihi : 28-01-2022 14:26   Güncelleme : 28-01-2022 14:26

Ticareti büyütüyor

E-ticaret atağının yanı sıra akıllı depo yatırımlarına odaklanan Ekol Lojistik, özellikle sağlıkta otomasyon yatırımları ile neredeyse el değmeden ürün elleçler hale geldi. Şirket, kendi, bünyesinde geliştirdiği bu akıllı teknolojileri, ticarileştirmeyi de planlıyor.

Ticareti büyütüyor

Lojistik ve depolama talebindeki artış, Ekol Lojistik’in yatırımlarını da hızlandırdı. Büyüme stratejisinin merkezine e-ticareti alan şirket, hız ve verimlilik için akıllı depo yatırımlarını artırdı. Ekol Türkiye Ülke Müdürü Arzu Akyol Ekiz, “Tamamen öğrenen algoritmalarla zenginleştirilmiş, verinin analizi ve operasyonel süreçlere değer katacak şekilde kullanılması prensipleriyle çalışacak bu uygulamaların ayrıca ticarileşmesi ve bu teknolojilerin satışına yönelik planlarımız var” dedi.

TEKNOLOJİ SATACAK

Projelerde dünyanın en gelişmiş ve son teknolojilerinden ilham aldıklarının altını çizen Ekiz, özellikle e-ticaret tarafından yükselen talepleri karşılayabilmek adına akıllı depo yatırımlarını gündemde tuttuklarını söyledi. Ekiz, “Depolamaya olan talepteki artış ve buna bağlı olarak depo yatırımlarına verilen önem aynı oranda devam ediyor. Bizim de depolama alanında gündemimizdeki en önemli yatırımlar, uzun yıllardır kullandığımız nakliye ve depo yönetim sistemlerimizin yeni nesil teknolojilerle geliştirilmesi projeleri. Tamamen öğrenen algoritmalarla zenginleştirilmiş, verinin analizi ve operasyonel süreçlere değer katacak şekilde kullanılması prensipleriyle çalışacak bu uygulamaların ayrıca ticarileşmesi ve bu teknolojilerin satışına yönelik planlarımız var” diye konuştu.

BÜYÜMEYE DEVAM

Ekiz, “Dünya lojistik pazar büyüklüğü 2021 yılının sonunda 5,5 trilyon dolar civarında gerçekleşti. Bu büyüme yükselişinin 2022 yılında da devam edeceği öngörülüyor. Açıklanan ihracat verilerinden de görüldüğü üzere hareketlilik devam edecek. 2022’nin iş hacimlerimize olumlu yansımalarını göreceğimiz bir yıl olacağını düşünüyorum” dedi. Ekiz, Ekol’ün büyüme stratejisini şöyle anlattı: “Gerek e-ihracat, gerekse B2C market yeri ve son teslimat çözümleri ile büyüme stratejimizin en kritik yapı taşlarını e-ticaret oluşturuyor ve büyüme stratejimizin merkezinde yer alıyor. Ortaya çıkan yeni fırsatları değerlendiriyor, altyapı ve teknoloji yatırımlarımıza ağırlık veriyoruz. Hem ihracatta hem iç pazarda e-ticarete yatırım yapmaya ve yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz.”