Lojistik
Giriş Tarihi : 27-04-2022 21:27   Güncelleme : 27-04-2022 21:27

NGL, büyüyor

Lojistik firmalarından NGL, bu yıl tekstil ihracat taşımalarını yüzde 25 artırmayı hedeflediğini açıkladı. Şirketin ortaklarından Ferhat Emanetoğlu, ihracat taşımalarının yüzde 30'unun tekstil ürünlerinden oluştuğunu ifade ederek, hızlı teslimat için yatırım yaptıklarını söyledi.

NGL, büyüyor

TİM verilerine göre tekstil ve ham madde ile hazır giyim ve konfeksiyon ihracatında Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı. Türkiye, 2021 yılında 200’ü aşkın ülkeye 30,4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Tekstil ve hazır giyim ürünlerinin, uluslararası taşımacılığı da Türkiye’ye ciddi miktarda döviz kazandırıyor.

HASARSIZ TESLİMAT

NGL ortaklarından Ferhat Emanetoğlu, tekstil sektöründe değişim ve hızın süreklilik arz ettiğini söyledi. Emanetoğlu, “Sektördeki sezon bazlı satış politikaları nedeniyle ürünlerin bir an önce hasarsız teslim alınması ve perakende satış için hazır hale getirilmesi gerekiyor. Biz de bu ihtiyaçlara cevap verebilmek için önemli yatırımlar yaptık. Minivan seçeneğiyle Avrupa taşımalarımızda ortalama 2-3 gün gibi bir sürede nihai adrese teslimat yapabiliyoruz. Kolili, askılı ve rulo tekstil ürünlerini parsiyel veya komple olarak güvenle taşıyabiliyoruz. Ekspres taşımalarla hem üretimin hem de satışların kesintisiz devam etmesini sağlıyoruz” dedi.