Lojistik
Giriş Tarihi : 28-04-2022 12:24   Güncelleme : 28-04-2022 12:24

Şubeler açacak!

Deniz taşımacılığında alanında faaliyet gösteren WeLD Uluslararası Taşımacılık, global bir lojistik şirketi olma hedefiyle başta Avrupa olmak üzere, uzun vadede 15 ülkede şube açacak. Şirketin Stratejik İş Geliştirme Direktörü Çiğdem Cebecigil, “Müşterilerimizin paketleme, depolama, gümrükleme, fuar lojistiği ve sigorta gibi her türlü ihtiyaçlarına da alternatif çözümler sunuyoruz” dedi.

Şubeler açacak!

WeLD Uluslararası Taşımacılık, müşterilerinin ithalat, ihracat ve üçüncü ülkelerarası ticaretlerine yönelik full ve parsiyel konteyner taşıma hizmetini yurtiçi- yurtdışı ofislerinin yanı sıra yapmış olduğu acente anlaşmalarıyla dünyanın tüm limanlarında yönelik olarak sunuyor. Şirketin, konteyner taşımacılığı noktasında da alt yapı çalışmaları tüm hızla devam ediyor.

TÜRKİYE ÖNE ÇIKTI

Salgın ile birlikte Çin ve ABD pazarlarındaki navlunların artışının yakın coğrafyadaki ülkelerin Türkiye’ye yönelmesini sağladığını ifade eden Çiğdem Cebecigil, “Ülkemizin ihracat ülkesi olması konusundaki ivmesi, günden güne artmaya devam ediyor. Özellikle Avrupa ülkelerinin diğer sektörler haricinde katma değeri yüksek olan teknoloji alanında da yüzünü Türkiye’ye döndüğünü söyleyebiliriz. Öte yandan Rusya ve Ukrayna ile ticari hacmi olan ülkeler, Türkiye’ye yöneldi. Bu süreçte birçok şey Türk üreticilerden tedarik edilmeye başlandı. Bu da Türkiye özelinde daha da yeni fırsatlar yaratacaktır. Rusya-Ukrayna savaşı hem de Çin’de kapanmaların gündeme gelmesiyle 2022’de navlun fiyatlarında dalgalanmalar oldu. Yıl içinde navlunların mevcut seviyede olmasını bekliyoruz” dedi.

BÜYÜME SÜRECEK

Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine Avrupa’dan yapılan sevkiyatlarda da Rusya hattının kapanması ile özellikle Türkiye üzerinden transit işlemlerde artış olduğunu belirten Cebecigil, “Bu artışın savaş ve kapanmalar devam ettikçe seyrini koruyacağını düşünüyorum. Bunun yanı sıra 2022 yılı da 2021 yılında olduğu gibi lojistik sektöründe büyüme trendiyle geçecek. Mücbir sebeplerle bir süredir küresel çapta yaşanan sektör krizlerinden sonra tedarik zincirindeki lojistik faaliyetlerin durumu kalitesi ve hızı daha da önem kazandı. Bu şartlar kapsamında hızlı ve zamanında hizmet veren firmalar kendi fırsatlarını yarattı. Biz de yaşanan bu krizlerde müşterilerimize sunduğumuz sınırsız çözümlerle aslında kendi adımıza ve müşterilerimiz adına pek çok fırsat yakaladık” diye konuştu.