Lojistik
Giriş Tarihi : 28-04-2022 15:31   Güncelleme : 28-04-2022 15:31

İhracat hızlanacak

TOBBUND Lojistik Yatırım A.Ş, Edirne’de AB sınırına Kolay Transit Merkezi açacak. Tesisin açılışıyla birlikte İzinli Gönderici yetkisi alacak olan şirket, bu sayede 100’lerce TIR’ı İstanbul trafiğinden çekecek. TOBBUND Genel Müdürü Mehmet Uylukçu, “Nakliyecimiz için zaman ve maliyet tasarrufu sağlanmayı hedefliyoruz” dedi.

İhracat hızlanacak

Transit rejimine tabi eşyayı, iç gümrüğe sokmadan sevk etme imkânı tanıyan İzinli Gönderici yetkisini almaya hazırlanan TOBBUND, Edirne’de inşaatına başladığı Kolay Transit Merkezi’ni Mayıs sonunda açacak.

BÜYÜK DESTEK

İzinli gönderici projesini hayata geçirmek için ekip olarak yoğun mesai harcadıklarını ifade eden TOBBUND Genel Müdürü Mehmet Uylukçu, “Türk lojistik firmalarının transit süreçlerine destek vermek ve onların sınır geçişlerini kolaylaştırmak için 2012 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) iştiraki olarak TOBBUND kuruldu. Haziran ayından itibaren Kapıkule ve Hamzabeyli için yapacağımız tesiste bu hizmeti vermeye başlayacağız. Yönetim Kurulu Başkanımız Halim Mete ve Başkan Yardımcımız Çetin Nuhoğlu’nun projeye büyük destekleri bulunuyor. Merkezimiz 14 bin metrekare alanda sektör mensuplarına hizmet verecek” dedi.

ZAMAN AVANJI

Mehmet Uylukçu, konuya ilişkin yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: “TIR’lar Muratbey ve Erenköy gümrüklerine uğramadan direkt sınıra gelecek. Yaklaşık bir saatte gümrük işlemlerini halledecek. Muratbey ve Erenköy gibi iç gümrüklere uğrayan TIR’ların işlemleri yaklaşık 10 saat, çoğunlukla da bir günü alıyor. Tesisimiz nakliyeciye önemli bir zaman avantajı sunacak. Başka bir deyişle daha önce 5 günde Almanya’ya ulaşan bir TIR, bizim bu projemiz sayede 4 günde malını teslim edebilecek. Kolay Transit Merkezi’nden teminatımızı kullanan tüm nakliyecilerimiz yararlanabilecek. Şuanda teminatımızı kullanan yaklaşık bin 250 nakliye firmamız var. Tesisimizin açılmasıyla birlikte ilk etapta günlük 300 TIR’a işlem yapacağız. Projemiz oturunca bu sayıyı katlayarak attıracağız.”