Lojistik
Giriş Tarihi : 24-08-2022 14:43   Güncelleme : 24-08-2022 14:43

Batu kısalttı!

Türk lojistik firmalarından Batu, Türkiye’den Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapılarında oluşan kilometrelerce TIR kuyruklarını minivan araçlarla baypas etti. Şirket, AB’ye acil taşınması gereken yükleri 48 saat içinde teslim ediyor.

Batu kısalttı!

Türkiye’den Avrupa’ya yük taşıyan araçlar, yoğunluk nedeniyle Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapılarındaki 40 kilometreyi bulan TIR kuyruklarını aşmakta zorlanıyor. Çok sayıda TIR sürücüsü Bulgaristan’a geçmek için 6-7 gün beklemek zorunda kalırken ihracatçı firmalar geciken teslimatlar nedeniyle müşteri kaybedebiliyor ya da ceza ödemek zorunda kalıyor. Batu Logistics ise uzun TIR kuyruklarını minivan araçlarla aştı.

ÖZEL ÇÖZÜMLER

Konuya ilişkin açıklama yapan Batu Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, “Minivan taşımalarımızla 1.300 kiloya kadar yüklerin teslimatında gecikmelerin önüne geçiyoruz. Gıda, tekstil, otomotiv ve kimya başta olmak birçok sektöre hizmet veriyoruz. Isı kontrollü -18/+18 °C araçlarla da minivan taşımacılığı yapıyoruz. Müşterilerimizin acil yüklerini Avrupa’nın en uzak köşesine en geç 72 saatte teslim edebiliyoruz. Yakın Avrupa ülkelerine ise 24 saat içinde ulaşabiliyoruz. Minivan servislerimizle kapıdan kapıya teslimat yapıyoruz. Müşterimize ve yüke özel çözümler geliştiriyoruz” ifadesini kullandı.

UÇAKLA YARIŞ

Göktuna, minivan servislerle yüklerin çoğu zaman uçaktan bile daha hızlı teslim edilebildiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti: “Uygun uçakta rezervasyon yapılması, uçuş zamanının beklenmesi, kargonun yüklenmesi- boşaltılması ve gidilen havalimanından teslimat adresine ulaşım aracının beklenmesi gibi nedenlerle hava yolu kargoda süreçler uzayabiliyor. Şirket olarak güçlü lojistik ağımız sayesinde, minivan hizmetiyle bu süreçleri kısaltıyoruz. Hem çok daha düşük maliyetli hem de özellikle yakın Avrupa ülkelerine uçaktan bile hızlı teslimat yapabiliyoruz.”