Lojistik
Giriş Tarihi : 24-08-2022 16:28   Güncelleme : 24-08-2022 16:28

Kanına işledi vallahi

Dinçer Lojistik, dijitalleşme sürecinde yeni bir adım attı. Tüm iş süreçlerini teknolojiyle baştan tanımlarken lojistik sektörünün dijitalleşmesine katkı sunan şirket, dünyada yaygın olarak kullanılan RPA teknolojisinin kullanımını çalışanları arasında da yaygınlaştıracak.

Kanına işledi vallahi

Ar-Ge merkezini 4 yıl önce faaliyete geçiren Dinçer Lojistik, tüm iş süreçlerini teknolojiyle yeni baştan tanımlarken geliştirdiği yapay zeka ve yazılım uygulamalarıyla da müşteri memnuniyetini üst sıraya çıkarttı. Şirket bu sayede hem rakiplerinden bir adım öne çıktı hem de taşıma hacimlerini arttırdı.

ROBOTLAR ÇALIŞIYOR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dinçer Lojistik CTO’su Murat Şencan, “RPA, aslında bir bilgi teknolojisi veya Ar-Ge projesi ama şirketimizde kullanımı sadece Ar-Ge veya bilgi teknolojileri departmanıyla sınırlı kalmayacak. Çalışanlarımızı da bu teknolojiyi kullanabilir ve hatta kendiişlerine uygun dijital robotlar geliştirebilir yetkinliğe sahip hale getirmeyi hedefliyoruz. Şirket içindeki rutin işler de RPA robotlarıyla kolaylaştırılabilecek. RPA eğitimi alan çalışanlarımız, bu süreçleri Dinçer Lojistik Ar-Ge Merkezi’ne iletme ihtiyacı bile hissetmeden, kendi başlarına robotlaştırma yetkinliğine sahip olacak. RPA eğitimleriyle bu farkındalığı oluşturacak. Bu sayede bizlerde her çalışanımıza bunu yapabileceğini göstermiş olacağız” ifadesini kullandı.