Lojistik
Giriş Tarihi : 26-08-2022 11:16   Güncelleme : 26-08-2022 11:16

“Rusların aldığı rüşvete ortak mısınız?”

Türkiye’nin ihraç mallarını Orta Asya’ya taşıyan Türk TIR’ları, Rusya üzerindeki dönüş yolunda çifte standartta maruz kaldı. 25 günü aşan süredir Rus polisi tarafından haksızca bekletilen Türk şoförleri, seslerini yetkili makamlara duyuramamanın üzüntüsünü yaşıyor.

“Rusların aldığı rüşvete ortak mısınız?”

Kamyonetçiler, Kamyoncular ve TIR’cılar Federasyonu yönetim kurulu üyesi Abdullah Özer, yaşanan eşitsizliklerin sona ermesi için günlerce mücadele verdiklerini dile getirdi. Bir günlüğüne de olsa T.C. Moskova Büyükelçiliği’ni harekete geçirdiğinin altını çizen Özer, “Sıra sistemi ile şoförlerimiz geçişlerde rahata kavuşacaktı ama birilerinin yine hoşuna gitmedi ve sistem iptal oldu” dedi.

GÖZLERİNİZ NEDEN KAPALI?

“Rusya Viladikafkas bölgesinde öyle bir rant var ki sıra sistemi bir günde çöp oldu” diyen Abdullah Özer, şöyle devam; “Bizler Türkiye Cumhuriyetimize döviz kazandıran kahramanlarız. Şoförlerimizin yanına gidip görüntü veren T.C. Moskova Büyükelçiliği, çözümünüz bir günlük müydü? Rus polisleri Türk TIR’larından 500-600 dolar rüşvet alıp, sıra bekletmeden anında geçiş yaptırırken, Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan, bu rüşvete ülkemizden hangi siyasetçi ve bürokrat ortak ki, sizde bizi görmüyorsunuz!. Ülkemize dönmeye çalışan binlerce şoförümüz Rusya’da polisler tarafından resmen esir alındı. Rüşveti veren geçiyor, vermeyen günlerce tarlada sefil bir şekilde bekletiliyor. Gülşen ve ibrahim Tatlıses’in yaşadıklarını saatlerce haberleştiren İHA ve Demirören Haber Ajansı sizler neden Türk nakliye sektörünün haklarını korumak adına kılınızı kıpırdatmıyorsunuz? Amacımız sorunların çözüm bulması ve ülkemize döviz getirmek için rahat bir çalışma ortamı oluşturmaktır.”