Lojistik
Giriş Tarihi : 04-11-2022 22:44   Güncelleme : 04-11-2022 22:44

Bulung, vites büyüttü

Otomotiv sektörüne sunduğu lojistik çözümleri ile yıllık 12 bin sefer gerçekleştiren Bulung, 2023’te bu sektöre özel toplam 18 bin sefer düzenlemeyi hedefliyor. Şirketin Müdürü Savaş Kasap, Türkiye’nin otomotiv ürünlerini “tam zamanında” yaklaşımıyla Avrupa’ya taşımaya devam edeceklerini dile getirdi.

Bulung, vites büyüttü

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre; Ocak-Ekim aylarında otomotiv yedek parça ihracatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 14,1’lik yükselişle 7 milyar 668 milyon dolara ulaştı. Aynı dönemde yedek parça ihracatının kilogram fiyatı ise yüzde 3,1 artarak 4,97 dolara çıkarken, Türkiye’nin toplam ihracat birim değerinin 3 katını aştı.

AB YOLLARINDA

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bulung Logistics Müdürü Savaş Kasap, yıllık taşıma kapasitelerinin yüzde 60’ını otomotiv sektörünün oluşturduğunu söyledi. Kasap, “Yeni yatırımlarımız sonrası 2023’te sadece otomotiv sektörü seferlerimizin 18 bin seviyesine ulaşmasını hedefliyoruz” dedi. Bitmiş araç dışında lastik ve jant dâhil tüm otomotiv yedek parça ürünlerinin lojistiğini gerçekleştirdiklerini anlatan Kasap, bütün Avrupa ülkelerine taşımacılık yaptıklarını aktardı. Kasap, “Türkiye - İspanya, Portekiz ve Fransa arasındaki taşımalarımızın tamamını tenteli treyler ve box konteyner ile gerçekleştiriyoruz. Eylül ayı itibarıyla Slovakya ve Çekya taşımalarımızın da yüzde 80’ini intermodale çevirdik” diye konuştu.

ZAMANINDA TESLİMAT

Otomotiv sektörüne, hızlı ve şeffaf bilgi akışıyla muhtemel sorunları önceden öngören, çözüm için hem kendilerine hem de müşterilerine zaman kazandıran uygulamalarla hizmet verdiklerini söyleyen Kasap, esnek ve hızlı filo yapıları sayesinde teslimat sürelerini kısaltabildiklerinin altını çizdi. Dijital yatırımları ve teknolojik altyapıları sayesinde müşterilerinin tüm iş akışlarına, taşıma operasyonlarına eş zamanlı erişebildiğini de vurgulayan Kasap, şöyle devam etti: “Taşıma hızına etki edecek sorunlara hemen müdahale edip, rota ve ekipman tercihinde anında değişiklikler yapabiliyoruz. Doğru planlama, doğru rota ve ekipman seçimiyle otomotiv sektörüne tam zamanlı hizmet vermeye, 5 yıldır taşıma hacmimizi her sene artırarak devam ediyoruz.”