Lojistik
Giriş Tarihi : 16-03-2023 21:55   Güncelleme : 16-03-2023 21:55

Yeşil Ekol

Türkiye’nin önde gelen lojistik şirketlerinden Ekol, yaptığı çalışmalarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Şirket, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilen Yeşil Lojistik Belgesi’ni almaya hak kazandı. Ekol, Türkiye’de Yeşil Lojistik Belgesi’ni alan ilk şirket olarak da tarihe geçti.

Yeşil Ekol

Sürdürülebilir iş modelleriyle çevreci ve doğaya saygılı olan Ekol Lojistik, sektöründe her zaman ilkleri başlatarak öncü olmaya devam ediyor. Ekol Türkiye Müdürü Arzu Ekiz, enerji ve çevre tasarımında liderlik yaklaşımıyla devreye aldıkları LEED sertifikalı tesislerine, yeşil liman ve ofis yatırımlarının devam edeceğini açıkladı.

SEKTÖRÜNDE LİDER!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ekol Türkiye Müdürü Arzu Ekiz, “2012’den bu yana kurumsal karbon ayak izimizi uluslararası standartlara göre hesaplayıp müşterilerimizin tedarik zincirinde yarattığı değeri sistemsel raporluyoruz. Düşük karbonlu teknolojiler ve ekipmanlarla donanmış filo ve liman yatırımlarımızla hizmet ağımızı genişletiyoruz. Avrupa’nın en büyük depolama alanlı yeşil tesisi Lotus’ta, enerji ihtiyacının yüzde 70’ini çatı güneş enerji santrali ile karşılıyoruz. Düşük karbonlu sürdürülebilir iş modelimiz intermodal taşımacılık ile karbon emisyonunu azaltarak son 10 yılda İstanbul Belgrad Ormanı’nın 14 katı büyüklüğüne eşdeğer yeşil alanı dünyamıza kazandırdık. Enerji Yönetim Sistemleri uygulamalarımız ve CDP Raporlamalarımız ile 2 senedir üst üste Yönetim seviyesinde derecelendirilerek liderliğimizi sürdürmenin gururu ile Yeşil Lojistik Belgesi uygulama standartlarının da sektör liderliğini yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” ifadesini kullandı.