Lojistik
Giriş Tarihi : 06-06-2023 00:07   Güncelleme : 06-06-2023 00:07

İlk TIR’lar Türkiye’de!

Lojistik firmalarından Sarp Intermodal, Türkiye’nin ilk elektrikli çekici yatırımını yaptı. Firma, siparişini verdiği elektrikli Volvo FH çekiciyi teslim alarak filosuna dahil etti. Firma CEO’su Onur Talay, “Yeşil lojistik uygulamalarında Türkiye taşımacılık sektöründe değişimi başlattık” dedi.

İlk TIR’lar Türkiye’de!

Türkiye’de elektrikli çekici yatırımlarının öncüsü Sarp Intermodal oldu. Hızlı (DC) şarj ile 2 saat içinde tam şarj olan çekici, kullanıma ve taşınan yükün ağırlığına göre 300 kilometrenin üzerinde yol gidebiliyor.

GELECEĞE YATIRIM

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, “Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Sürdürülebilir ve yeşil lojistik yaklaşımımızın bir parçası olarak elektrikli çekici yatırımı gerçekleştirmekten heyecan duyuyoruz. Yenilikçi teknolojileri ve stratejileri benimseyerek, daha çevreci ve sürdürülebilir bir lojistik sektörü oluşumuna öncülük etmeye devam edeceğiz. Bu yatırım, klasik bir araç yatırımı değildir. Biz 2023 yılında mottomuzu yarının yolu olarak belirledik. Bugün geldiğimiz noktada da attığımız her adımın yarınlar için olduğunu gösteriyoruz. Biz bugün bir araca değil yeniliğe, teknolojiye, sürdürülebilirliğe ve geleceğe yatırım yapıyoruz” ifadesini kullandı.

İLK ALIM VOLVO

Şirket olarak elektrikli araç teknolojisine yabancı olmadıklarının altını çizen Talay, yönetim kadrosu ve saha ekiplerinin farklı modellerde elektrikli otomobiller kullandığını dile getirdi. Elektrikli ağır ticari araçların üretilmeye başlamasıyla vakit kaybetmeden harekete geçtiklerini ifade eden Talay, “İsveç’te Volvo yetkilileri ile bir araya gelerek Volvo FH yatırımı kararı aldık. Biz bu ekosisteme inanıyoruz ve bu alanda yatırımlara devam etmeyi planlıyoruz. Elektrikli araçlar için menzil ve şarj istasyonları hayati öneme sahiptir. Özellikle otoyol tesislerindeki şarj üniteleri sayısının kısa sürede artacağına inanıyoruz. Şirket genel merkezimizde ve Şekerpınar’daki garajımızda çekiciler için şarj üniteleri konumlandırdık. Güneş enerjisinden de faydalanıyoruz. Genel merkez binamızın çatısını tamamen güneş panelleri ile kaplamaya başladık. Bu sayede de araçlarımızı güneş enerjisiyle şarj etmeye başlayacağız” dedi.