Lojistik
Giriş Tarihi : 31-07-2023 21:24   Güncelleme : 31-07-2023 21:24

İhracatın sanalında hedef büyük!

Dijital dönüşümü ve küresel ticaretteki değişim, Ticaret Bakanlığı’nın hedefini büyüttü. e-İhracata ağırlık veren Bakanlık, yapacağı desteklerle genel ihracat içindeki payını yüzde 10’a çıkartmayı hedeflediğini duyurdu. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan ihracatımızın, e-ihracat ayağını da güçlendireceğiz” dedi.

İhracatın sanalında hedef büyük!

Teknolojik ilerleme ile birlikte, dünya genelinde dijital dönüşüm ve küresel ticaret ön plana çıktı. Değişime ayak uyduran Ticaret Bakanlığı da, firmalara sunduğu destek paketi ile bu alanda hedef büyüttü. İhracatçıların dönüşüme en hızlı şekilde adapte olmalarını sağlamayı amaçlayan Bakanlık, e-ihracat destek paketi ile firmaların her zaman yanında olduğunu duyurdu.

ÖNCÜLÜK EDECEK

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “e-ticaret ekosisteminin güncel ve dinamik ihtiyaçlarını yakından takip etmekteyiz. e-ihracat destek paketimiz ile ihracatçılarımızın bu dönüşüme en hızlı şekilde adapte olmalarını sağlamak ve sektöre yön vermek için çalışmalarımız detaylı bir şekilde hazırlanmaktadır. Oluşturduğumuz destek paketleri ile e-ihracatımızın genel ihracatımız içerisindeki yüzde 1,5 oranındaki payını yüzde 10'a çıkarmayı ve böylece, dünyada hızla yükselmekte olan sınır ötesi e-ticaret pazarında ülkemiz ihracatçılarının etkin ve aktif bir şekilde rol almasına öncülük etmesine yardımcı olmak hedeflenilmektedir” dedi.

CİDDİ DESTEKLER!

Bakan Bolat, yapacakları desteği şöyle sıraladı: “Bu alanda öncelikle firmalarımıza yurtdışı dijital pazaryeri desteği vereceğiz. Yine bunun yanında hızlı teslimatlarını sağlamak ve iade süreçlerini yönetmek üzere kiraladıkları yurt dışındaki depolarına ilişkin kira giderleri desteğimizde söz konusudur. Hedef ülkelerin yurt dışı pazaryerlerinde çevrim içi mağaza açılmasına, bu mağazaların yıllık ödemeleri ve ülkelerin e-ticaret paydaşlarından alacakları hizmetlere ilişkin giderleri karşılayacağız. Yine hedef ülkelerdeki pazaryeri komisyon giderlerine de babanlımızca destek olacağız. e-ihracata yönelik pazarlama ve tanıtım faaliyetlerine yönelikte çalışmalarımız olacak. Yapacağımız desteklerimiz bunlarla sınırlı değildir. Bu alanda yapılması gereken bir çok çalışma ile firmalarımızın yanında olduk.”