Lojistik
Giriş Tarihi : 28-08-2023 00:18   Güncelleme : 28-08-2023 00:18

Lojistik gelişiyor

Dünya ekonomisinde yaşanan değişimler ve uluslararası ticaretteki gelişmeler, lojistik sektörüne yansıdı. Lojistik firmaları, tedarik zinciri yönetimindeki yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri takip ederek küresel ticaretin gelişimine katkı sağlıyor. Bu süreçte, lojistik sektöründeki lider firmaların fikirleri ve stratejileri, küresel ekonomiye yön veren önemli bir kaynak haline geldi.

Lojistik gelişiyor

Ekonominin can damarı olan lojistik sektörü, dünya ticaretinin her geçen gün daha da büyümesinde önemli bir rol oynuyor. Lojistik firmaları, tedarik zinciri yönetimi, depolama, taşıma, gümrük işlemleri gibi pek çok alanda hizmet sunarak, küresel ticaretin gelişimine katkı sağlıyor. Firmalar; tedarik zinciri yönetimi, teknolojik yenilikler ve dijital dönüşüm gibi konularda stratejilerini güncelleyerek, küresel ticaretin gelişimine yön verdi.

MALİYET ARTTI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Batı Logistics’in Satış Direktörü Kaan Aydın, dünya genelinde yaşanan olaylar karşısında lojistik sektörünün hızla gelişerek büyüdüğünü dile getirdi. Aydın, “E-ticaretin hızla büyümesiyle birlikte, lojistik şirketleri de hızlı teslimat ve verimlilik konularına odaklandı. Teknolojinin lojistik süreçlerindeki rolü giderek artmaktadır. Yapay zekâ, otomasyon ve veri analitiği gibi alanlarda yapılan yenilikler, sektöre büyük avantajlar sağladı. Öte yandan artan rekabet, yüksek yakıt maliyetleri ve işgücü sorunları da sektörün önündeki başlıca engellerdir. Bu zorluklarla başa çıkmak için şirketlerin inovasyona ve iş birliklerine önem vermek zorunda” ifadesini kullandı.