Lojistik
Giriş Tarihi : 16-09-2023 21:04   Güncelleme : 17-10-2023 18:47

Taşımalar ağır!

Yenilenebilir enerji yatırımları, lojistik operasyonlarının önemini ortaya koydu. Batu Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, “Zorlu coğrafi koşullarda yürütülen taşımalarda meteorolojik koşullar dahil tüm olasılıkları hesaplayarak hareket ediyoruz” dedi.

Taşımalar ağır!

Rüzgâr türbini, makine, santral üniteleri gibi büyük ve ağır yüklerin sevkiyatı için proje taşımacılığında talep yükseldi. Taşımalarının yüzde 25’i gabari dışı da denen proje taşımacılığı operasyonlardan oluşan Batu Logistics, Afrika başta olmak üzere Türk Cumhuriyetleri, Orta Doğu ve Balkanlardaki acente altyapısını bu anlamda geliştirmeye odaklandı.

TALEBİ ARTTIRDI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Batu Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, “Bu tür yatırımların lojistik operasyonlarında da çevreye saygılı olmak çok önemli. Bu nedenle minimum kara yolu kullanmaya özen gösteriyoruz. Ağırlıklı olarak deniz yolu ve demir yolunu kullanıyoruz. Limandan low-bedlere yüklediğimiz gabari dışı yükleri, önceden planlamasını yaptığımız güzergâh kapsamında kara yolu ile hedefe ulaştırıyoruz. Fabrika, rüzgâr santralleri, sivil havacılık ve savunma sanayine yönelik ciddi taşımacılık projeleri gerçekleştirdik” ifadesini kullandı.

HESAP KİTAP İŞİ

Proje taşımacılığında mühendislerin de bulunduğu uzman ekiplerle çalıştıklarını dile getiren Göktuna, tüm olasılıkları gözden geçirerek taşıma hatalarını minimize ettiklerini söyledi. Göktuna, konuşmasına şöyle devam etti: “Proje taşımalarında en önemli nokta hesaplama ve öngörülemeyen durumlara karşı tedbir almak. Bu sebeple güzergâhı en ince ayrıntısına kadar inceliyoruz. Hatta bölgede taşıma günü ve saatinde meydana gelebilecek, doğal afet riski taşıyabilecek meteorolojik unsurları bile takip ediyoruz. Taşımayı sorunsuz gerçekleştirebilmek için yerel yönetimler ve kara yolları ile özel çözümler de geliştirebiliyoruz. Son yaptığımız bir taşımada, yola devam edebilmek için yerel otoritelerle çalışarak bir geçidin özel ekipmanlar ile genişletilmesini sağladık.”