Lojistik
Giriş Tarihi : 16-09-2023 22:03   Güncelleme : 17-10-2023 18:47

Teknolojik imkan

Lojistik firmalarından Akca, tedarik zinciri yönetimi hizmetlerinin yanı sıra paydaşlarına teknolojik çözümler geliştirme ve uygulama hizmeti de vermeye başladı. Akca Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Erkam Akça, “Müşterilerimiz için yapay zeka destekli yazılım hizmetleri, akıllı eldivenler gibi donanımsal destekler sağladık. Teknolojinin etkin kullanımı, operasyonlarımız da büyük avantaj sağladı” dedi.

Teknolojik imkan

İş ortaklarına yenilikçi ve kişiselleştirilmiş çözümler sunan Akca Lojistik, paydaşlarına sağladığı teknolojik çözümler geliştirme ve uygulama hizmetlerini Akca Teknoloji çatısı altında topladı. Akca Lojistik, sektörel bilgi birikimi ve tecrübeleri ışığında bu yıl kurduğu Akca Teknoloji markası ile lojistik sektörüne özgü yazılımsal ve donanımsal çözümler üretiyor.

VERİMLİ VE ESNEK

Akca Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Erkam Akça, etkin kullandıkları teknoloji sayesinde müşterilerinin istek ve ihtiyaçlarına hızlı ve pratik şekilde cevap verdiklerini söyledi. Akça, “Teknolojide yaşanan hızlı değişim, firmalarda değişiklik ve dönüşüm yapma zorunluluğu doğuruyor. Teknoloji kullanımı, lojistik operasyonlar sırasındaki trafiği ve dataları işlemede avantaj sağlıyor. Bu amaçla çözüm ortaklarımıza sunduğumuz tüm yazılımsal ve donanımsal çözümleri birleştirerek Akca Teknoloji’yi kurduk. Verdiğimiz hizmetler sayesinde tüm operasyonlarda ve süreçlerde verimlilik, esneklik, izlenebilirlik, güvenlik, odaklanabilme gibi kazanımlar sağlıyoruz. Cihazın depodaki yerini ve deponun en fazla kullanılan alanlarını gösteren sıcaklık haritası, depolardaki yerleşim planlarımızı verimli, sağlıklı, güvenli ve dinamik bir şekilde yönetmemizi sağlıyor” ifadesini kullandı.

VERİMLİ OPERASYON

Erkam Akça, konuya ilişkin yaptığı açıklamasına şöyle devam etti; “Yazılım hizmetlerimizin yanı sıra donanımsal hizmetler de veriyoruz. Otonom cihaz uygulamalarını operasyonlarımıza adapte edebilmek adına adımlar attık. İş sağlığı ve güvenliği açısından kaza riskini sıfıra indirmek ve operasyonel hata payını azaltmak öncelikli hedefimiz. Giyilebilir teknoloji sayesinde depo içi elleçleme süreçlerinde çok daha verimli operasyonlar yürütüldüğünü görebiliyoruz. Stok yönetimi, veri toplama ve iletişim gibi alanlarda çok büyük potansiyele sahip akıllı eldivenleri kendi operasyonlarımızda da kullanıyoruz. Amacımız, iş ortaklarımızın faaliyetlerinde en üst düzeyde verimlilik sağlamak. Teknolojinin sektörde etkin kullanımı maliyetleri düşürürken müşteri memnuniyetini de artırıyor. Sektörümüzde dönüşümün öncüsü olmak için çalışıyoruz. veri toplayarak yapay zeka destekli, gerçek zamanlı hedef ve verim analizi yapabiliyoruz.”