Lojistik
Giriş Tarihi : 27-09-2023 23:55   Güncelleme : 17-10-2023 18:49

Polonya’yı üst yaptı

Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında entegre lojistik çözümler sunan NGL, Polonya’yı Avrupa’daki taşımalarının lojistik üssü yaptı. NGL Polonya Müdürü Grzegorz Janas, “Ulaşım altyapısı ile Avrupa’nın kalbi haline geldi. Ülkedeki yapılanmamız sayesinde Avrupa taşımalarında hızımızı katladık” dedi.

Polonya’yı üst yaptı

Polonya, Türk ithalat ve ihracatçıların gözdesi haline geldi. Müşterilerine daha yakın olmak isteyen lojistik firmaları ise, Polanya’da şirket kurarak depo ve araç parkını genişletti. Ülkenin taşımacılık altyapısına Avrupa Birliği tarafından da önemli yatırımlar yapıldığı gözlendi. Türkiye merkezli Norther Global Logistics (NGL) de Polonya’daki yatırımlarını arttırdı.

FİLO KURULDU

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye merkezli NGL’nin Polonya Müdürü Grzegorz Janas, “Kendi depolarımıza ek olarak anlaşmalı depo sayımızı arttırdık. Polonya plakalı özmal araç yatırımlarımız da hız kazandı. Polonya’da 30’a yakın minivan ile 48-72 saat arasında tüm Avrupa Birliği ülkelerine ulaşmaktayız. Polonya’nın, kara, hava, deniz ve demir yolu altyapısı dinamik bir şekilde gelişiyor. Kuzey-Güney ve Doğu-Batı hatlarındaki ana ulaşım yollarının kesiştiği stratejik konumu, depo alanı kiralama fiyatları gibi faktörler nedeniyle buradaki faaliyetlerimizi daha da artıracağız” ifadesini kullandı.

ZAMANINDA ULAŞIM

AB ülkelerindeki parsiyel yükleri, Polonya deposunda toplayıp, Türkiye’ye taşıdıklarını aktaran Janas, Türkiye’den giden yüklerde de aynı süreci izlediklerini belirtti. Büyük ilgi gören parsiyel taşımalarının, şirketin kara yolu cirosundaki payının yüzde 80’e ulaştığını dile getiren Janas, “Polonya Avrupa’nın kalbi. Kıtanın her noktasına daha hızlı ulaşıyoruz. Güçlü ulaşım altyapısı sayesinde ülkenin taşımacılık faaliyetleri açısından çok daha fazla önem kazanacağını da düşünüyoruz” diye konuştu.