Lojistik
Giriş Tarihi : 19-10-2023 21:41   Güncelleme : 22-12-2023 21:43

Araç talebi artıyor

Kimya sektörü ihracatının yüzde 44’ünün AB ülkeleri ve Birleşik Krallık’a yapılması, bu bölgeye dönük ADR’li araç talebini artırdı. Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, “Taşıma hacmimizin yüzde 60’ını kimyasal ürünler oluşturuyor. Doğrudan erişebildiğimiz 600 aracın 400 kadarı ADR’li ve ısı kontrollü” dedi.

Araç talebi artıyor

Türkiye’nin ihracatında otomotivin ardından ikinci sırada kimya sektörü yer aldı. TİM verilerine göre Ocak-Eylül döneminde 19 milyar 471 milyon dolarlık kimyevi maddeler ve mamulleri ihraç edildi. 8 milyar 572 milyon dolarla ihracatın yüzde 44’ünün AB ülkeleri ve Birleşik Krallık’a gerçekleşmesi ise bölgeye yapılan taşımalarda ADR’li araç ihtiyacını artırdı.

KONTROLLÜ TAŞIMA

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, “Avrupa ülkelerine yönelik karşılıklı sefer gerçekleştiriyoruz. Toplam taşıma hacmimizin yüzde 60’ını parlayıcı, yanıcı ve patlayıcı ürünler oluşturmaktadır. Taşımalarımızı ağırlıklı olarak kara yoluyla yapmaktayız. Gerekli durumlarda ise Ro-Ro ve demir yolu hatlarını kullanıyoruz. Tehlikeli madde taşımalarımızı özmal araçlarımız ve anlaşmalı tedarikçilerimizle gerçekleştiriyoruz. 600’e yakın araca doğrudan erişebilmekteyiz. Bu araçların 400 kadarı ADR’li ve ısı kontrollüdür. Avrupa operasyonlarını Mannheim ve Bedburg’daki ofis ve depolarımız aracılığıyla yönetiyoruz” ifadesini kullandı.

ULUSLARARASI DENETİM

Kaliteyi ve güvenliği en üst seviyeye çıkarabilmek için uluslararası denetim mekanizmalarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Çelikel, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye ve Avrupa’daki depolarımızda ADR’li ürünler için profesyonel çözümler sunuyoruz. Merkezi Belçika’da bulunan Avrupa Kimyacılar Derneği tarafından yapılan değerlendirmelere ve Safety & Quality Assessment for Sustainability (SQAS) sonuç raporuna göre, kimyevi ve yanıcı ürünlerin lojistiği konusunda emniyetli ve güvenli taşımalar alanında yetkinliğimiz bulunuyor. Müşterilerimize daha kaliteli hizmet sunabilmek adına kendimiz ile yarışıyoruz.”