Lojistik
Giriş Tarihi : 12-11-2023 22:03   Güncelleme : 22-12-2023 21:37

Hasarsız büyüyecek

Kara yolu ve intermodal taşımalar ile büyüme kaydeden Capella Logistics, 5 yıllık hedefini açıkladı. Şirket önümüzdeki dönemlerde taşıma hacmini arttırarak zamanında ve hasarsız teslimat yapacak. Şirketin CEO’su Aytaç Aykanat, “Büyümede hasarsız teslimat taahhüdünün önemli bir payı var” dedi.

Hasarsız büyüyecek

Capella Logistics, müşterilerine Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında kara yolu ve intermodal taşıma hizmeti veriyor. Müşterilerine hasarsız teslimat sözü veren şirket, kurumsal yaklaşımla büyümeyi hedefledi.

BELİRLEYİCİ ROL

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Capella Logistics CEO’su Aytaç Aykanat, “Hasarsız teslimat sadece müşterilerimizin maliyetlerinin kontrolü açısından önemli değildir. Şirket olarak bunun aynı zamanda Türk lojistik firmalarının Avrupa’daki yerini güçlendirmesi açısından da son derece önemli olduğunu biliyoruz. Dünya Bankası tarafından yayımlanan Lojistik Performans Endeksi raporuna göre de hasarsız ve zamanında teslimatlar, ülkelerin uluslararası ticaretteki başarılarında belirleyici rol oynuyor. Taşıma sayımızı her geçen gün artırıyoruz. Buna bağlı olarak insan kaynağı ile araç ve ekipman yatırımlarımız da artıyor. Şu anda 50 özmal aracımızla operasyonları gerçekleştiriyoruz. Son iki yılda taşıma sayımızı da yüzde 140 artırdık” dedi.

AVRUPA’DA HIZLI

İstanbul dışında İzmir ve Bursa’da bölge ofislerinin de bulunduğunu ifade eden Aykanat, yurtdışındaki ilk yatırımlarını ise Bulgaristan’da gerçekleştirdiklerini söyledi. Avrupa içi taşıma operasyonlarını Bulgaristan’daki ofisten organize ettiklerini dile getiren Aykanat, “Bu sayede teslimatlarımız hız kazandı. Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında otomotiv, alüminyum, tekstil, sanayi, sağlık, soğutma - ısıtma, kimyasal, endüstriyel, kozmetik ve FMCG gibi birçok sektöre, uygun araç ve ekipman altyapısıyla hizmet veriyoruz”  ifadesini kullandı.

YAYGIN LOJİSTİK AĞI

Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasında karşılıklı hizmet verdiklerinin altını çizen Aytaç Aykanat, Fransa, İspanya, Portekiz, Almanya, Hollanda ve Belçika taşımalarında ayrıca uzmanlaştıklarını aktardı. Aykanat, “Yenilikçi ve çevreci vizyonumuz ile güçlü acente bağlantılarımız var. Avrupa’da yaygın bir lojistik ağ kurduk. Tecrübeli kadrolarımızın liderliğinde kara yolu ve intermodal ağırlıklı taşımalar yapıyoruz. Şirket olarak müşterilerimizin tüm lojistik ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz” diye konuştu.