Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2023 11:34   Güncelleme : 06-02-2024 17:46

Logista’nın rotası Asya!

Lojistik firmalarından Logista, rotayı orta Asya’ya çevirdi. Avrupa ile Asya arasında köprü görevi gören orta koridor, kuzey koridora kıyasla 2 bin kilometre daha yolu kısaltıyor. Logista Global Logistics Genel Müdürü Zeynep Akman, “Asya geneline erişim sağlayan hatlarıyla Türk ve Avrupalı girişimcilere yeni pazarların kapısını aralamaktan mutluyuz” dedi.

Logista’nın rotası Asya!

Dünya Bankası’nın son raporlarına göre Orta ve Doğu Asya’daki ülkelerin ekonomileri canlılığını koruyor. Yeni İpek Yolu’nun canlanması, global ticaret dengelerinde doğu rotasını kazançlı bir alternatif haline getirdi. Nakliye ve lojistik firmaları da bu pastadan pay alabilmek için bölgede konumlanmaya başladı.

YOLU KISATTI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Logista Global Logistics’in Genel Müdürü Zeynep Akman, Türkiye’nin Asya ile Avrupa arasında bulunmasının kendileri açısından önemli bir köprü olduğunu söyledi. Müşterilerinin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Zeynep Akman, bölgeyi de önemli bir geçiş merkezi ve lojistik üssü yapmak için var güçleri ile çalıştıklarını aktardı. Akman, “Çin ve Hindistan sınırına kadar olan coğrafyada, enerjiden teknolojiye geniş bir yelpazede hemen hemen tüm sektörlere hizmet veriyoruz. Orta Koridor’un 2 bin kilometre daha kısa olması, deniz yoluna göre ulaşım süresini 1/3 oranında azaltarak yaklaşık 15 gün kısaltabiliyor. Bu da özellikle 3’üncü ülke taşımalarında sunduğumuz hizmetlere ilgiyi artırıyor” dedi.

YOĞUN TALEP VAR

Asya’daki potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla taşıma ağlarını sürekli genişlettiklerini belirten Akman, şöyle konuştu: “Müşterilerimizden gelen talebi karşılamak için Türk Cumhuriyetleri, Afganistan ve Moğolistan’da ortak çalışmalar yürüttük. Oradaki iş ortaklıklarımız, Asya’da kapsamlı bir taşıma ağı oluşturmamıza yardımcı oldu. Asya ülkeleri ekonomik canlılığını koruyor. Bu canlılık da lojistik operasyonlarına olan talebin katlanarak artmasına neden oldu. İntermodal çözümler de sunuyoruz. Avrupa’dan aldığımız yükleri, geniş acente ağımız sayesinde Asya’nın denize kıyısı bulunmayan iç bölgelerine güvenli şekilde ulaştırıyoruz.”