Lojistik
Giriş Tarihi : 23-12-2023 00:11   Güncelleme : 06-02-2024 17:42

Vali, neyin peşindesin?

Türkiye’nin ekonomi lokomotifi lojistik firmaları yurt dışında her türlü ayak oyunları ile mücadele ederken, yurtiçinde de sorun yaşıyor. Nakliyeciler özellikle Artvin ve Ardahan Valiliği’nin işlettiği TIR parkındaki fahiş fiyatlardan derkli. Kamyon ve TIR’cılar Federasyonu Trabzon Başkanı Abdullah Özer, “Valiliklerin işlettiği TIR parklarında alınan ücret, resmen deli durmrul vergisi. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez” dedi.

Vali, neyin peşindesin?

İpsala Sınır Kapısı’nın parkını TOBB işlediyor ve alınan ücret 150 TL. Kapıkule ve Hamzabeyli’de TOBB kontrolünde ve geçiş ücreti ise 135 TL. Habur Sınır Kapısı ise Silopi Kaymakamlığı kontrolünde. TIR sürücülerinden talep edilen ücret ise 180 TL. Sarp Sınır Kapısı’nın TIR parkını Artvin Valiliği, Aktaş Sınır Kapısı’nın TIR parkı işletmeciliği ise Ardahan Valiliği yürütüyor. Sarp’ta geçiş ücreti 735 TL iken Aktaş’ta 960 TL. Nakliyeciler ise Artvin ve Ardahan’daki bu fahiş fiyat uygulamasının resmen bir soygun olduğunu iddia ediyor.

SEKTÖRÜ İSYAN ETTİRDİ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kamyon ve TIR’cılar Federasyonu Trabzon Başkanı ve aynı zamanda Özer Nakliyat’ın sahibi olan Abdullah Özer, bu iki valinin uygulamasına isyan etti. Özer, “Ülkemizin ihracatını Rusya ve Türk teşkilatı ülkelerine TIR’larımız ile biz taşıyoruz. Sınır kapılarına gittiğimizde de mecburen bu parklara giriş çıkış yapıyoruz. Hopa ve Aktaş Çıldır Kapısı’ndaki Artvin ve Ardahan Valiliği’nin işlettiği TIR parklarında alınan yüksek geçiş ücretlerinden rahatsız. Devlet, milletini soymaz. Sıramız gelince, hiç bir sosyal tesisi olmayan TIR parkına sadece giriş çıkış işlemi için giriyoruz ve burada bizi çileden çıkartacak yüksek bir ücret alınıyor. Artvin ve Ardahan Valileri resmen bizim sırtımıza biniyor. Hayırlısı, Allah sonumuzu hayır eylesin. Yurtdışında türlü ayak oyunları ile önümüz kesiliyor. Vali beyler ellerini vicdanına koyup, bizim yanımızda olsunlar” dedi.